Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Омладинци у осмини финала Лиге шампиона

У феноменалној утакмици у Тираспољу, у којој су наши омладинци имали више од игре- пенал серија и велика концентрација црвено-белих бисера је била та која је одлучила питање победника. Катић са две интервенције, као и прецизност Бурмаза, Матића, Благојевића и Митровића донеле су пролаз Црвеној звезди у осмину финала Лиге шампиона за омладинце.

 

Шериф – Црвена звезда 0:0 (0:0, пенали 2:4)

Стадион: “Мала Арена Шерифа”, Тираспољ.

Судија: Адам Фаркаш (Мађарска).

Једанаестерци: Бурмаз (гол), Чесноков (промашај), Матић (гол), Глига (гол), Благојевић (гол), Мачалици (гол), Митровић (гол), Игњатов (промашај).

Шериф: Чиобан  (од 90. Самоиленко), Данилов (од 87. Иванов), Мачалици, Глига, Ојеховшчиј (од 66. Холодов), Чесноков, Гају, Игнатов, Георгију (од 66. Ковали), Ковченко, Конохов.

Резерве: Самоиленко, Корненков, Скуртул, Ковали, Унтура, Холодов, Иванов.

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, Савић, Писар, Њамцуловић (од 90. Лазетић), Новаковић (од 78. Милетић), Бурмаз, Радуловић, Бабић.

Резерве: Гутеша, Пешовић, Илић, Милетић, Бачанин, Пиплица, Лазетић.

Жути картон: Холодов (Шериф), Савић (Црвена звезда).

Шеф стручног штаба наших омладинаца- Славољуб Ђорђевић за овај меч није могао да рачуна на штоперски тандем Лукић – Миликић, који је имао пуну минутажу током јесени, због парних картона, као ни на Пантовића који ће пролећни део сезоне провести у сениорском тиму Графичара. Нова лица у екипи су голман Гутеша и крилни нападач Њамцуловић који је добио шансу од почетка меча, а јесењи део првенства провели су у омладинцима нашег развојног тима Графичара.

Прва опасност пред голом домаћина виђена је у 6. минуту када је Радуловић покушао са дистанце, али послао лопту преко пречке. Четири минута касније и поново Радуловић у центру пажње. Бабић је уштоповао лопту на левој страни, проиграо Благојевића, а овај пасом пронашао нашег крилног нападача који шутира поред гола. Веровао је Радуловић у свој ударац са дистанце па је и у 16. минуту шутирао са скоро тридесет метара, поприлично збунио голмана Шерифа који је крајњим напором успео да интервенише ногом и тако спречи најрасположенијег актера нашег тима на отварању утакмице да постигне погодак.

Врло офанзиван на данашњем мечу био је Благојевић. Талентовани бек је у 28. минуту дриблингом у казненом простору надмудрио свог чувара, а потом послао оштар пас у петерац, међутим успели су дефанзивци молдавског првака да расчисте опасност. Одличан потез Бабића у 40. минуту када се на средини терена ослободио чувара, а потом и предриблао неколико фудбалера Шерифа како би проиграо Радуловића, чији ударац одлази у корнер. Велика опасност и после скраћене игре Новаковића и Радуловића, када је лопта прво прескочила Бурмаза па потом и Њамцуловића који се позиционирао на другој стативи. Запретио је Њамцуловић и у 44. минуту, али се на одмор отишло без голова.

Добро се кретао Бурмаз у 47. минуту, прихватио пас и одмах из окрета покушао да пронађе Њамцуловића, али је мало недостајало нашем крилном нападачу да спроведе лопту у мрежу. Претили су црвено-бели из прекида током читавог меча, а мало је недостајалу дефанзивцу Савићу да у 53. минуту сусрета пошаље лопту у мрежу после ударца из угла. Пет минута касније и прилика за Новаковића. Снашао се добро наш везиста у казненом простору и шутирао искоса са десне стране, али и тај покушај су изблокирали дефанзивци Шерифа.

Милиметри су недостајали Бурмазу да у 61. минуту постигне гол. Наш капитен је спретно реаговао у петерцу, лопта је имала чудну путању, а Чиобан је успео да је са гол-линије, крањим напорима, избаци. Наставили су црвено-бели да ударцима са дистанце стављају на муке голмана модалвског првака. Прво је Новаковићев ударац у 68. минуту био изблокиран, а потом се лопта одбила до Благојевића који феноменално шутира и умало постиже гол са више од двадесет метара.

Посегао је за првом изменом Ђорђевић у 78. минуту када је фудбалер рођен 2003. године- Владимир Милетић заменио Мартина Новаковића. Покушавао је Њамцуловић центаршутевима да проигра Бурмаз, али су све покушаје таквог типа успевали да неутралишу фудбалери Шерифа, а потом је на терен ушао и фудбалер рођен 2004. године-  Марко Лазетић који је заменио Николу Њамцуловићу. Без обзира на то што су наши омладинци доминирали током читавог меча, упутили много више удараца на гол, имали далеко већи посед- после регуларног дела меча, прешло се на извођење једанаестераца.

У пенал-серији, само за оне са јаким живцима, погађали су Бурмаз, Матић, Благојевић и Митровић, али истакао се и феноменални Катић који је надмудрио нападача Игњатова у одлучујућем ударцу, а претходно већ одбранио један ударац са беле тачке и донео велико славље нашим фудбалерима.

Повезане вести

12 comments

Hadži Dragan NBG феб 13, 2020 at 12:48

Deco verujem u vas, jer sam na veštaku iz juga na svakoj vašoj tekmi i znam koji ste potencijal. BRAVO!

Reply
ivan niksic феб 12, 2020 at 21:36

Svaka cast momci, posebno zbog prikazane igre, jer vas je bilo lijepo gledati, otvoreno, hrabro, pametno, tehnicki, takticki, nadmocno i to sve na gostujucem terenu, a rezultat i pobjeda su dosle kao kruna i nagrada za prikazanu igru svih 90+ minuta, sasvim zasluzeno! Veliko bravo za vas, uz nadu da uz povoljan zreb jos niste rekli zadnju rijec i da jos imate da pokazete sta znate i umijete na terenu! ,Idemo dalje!’

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 12, 2020 at 21:32

ČESTITKE SVIMA,TAKO SE BORI ZA SVETI DRES !!!

Reply
Loooka феб 12, 2020 at 20:44

Bravo mladići borovi! Od golmana Katića, Mitrovića… ne znam koga sve izdvojiti a da se opet čovjek ne ogriješi od nekoga. Ovo je model igre na koji treba da se ugleda prvi tim, samo ofanzivno uz visok presing pa da protivnik jedva pređe pola terena i uopšte stvori priliku kao večeras Šerif. Ima ovde itekako materijala koji mora što prije u Grafičar pa isto tako i u prvi tim, umjesto dovođenja raznih prevara od igrača na prijedlog našeg “genijalog“ Mrkele i ostalog odrona od skauting službe. Samo gas momci, puna podrška od Cigana!

Reply
ЗОКИ ЗВЕЗДАШ феб 12, 2020 at 19:35

СВАКА ЧАСТ МОМЦИ. КРВАВИ ПРОЧИТАЈ СВОЈ КОМЕНТАР ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ТОТЕНХЕМА. НЕНОРМАЛНО КРИТИКУЈЕШ ПОСЛЕ СВАКОГ ПОРАЗА.ТО СУ ИСТА ДЕЦА, А ТИ ИХ ПЈУЈЕШ. СПУСТИ ЛОПТУ.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 12, 2020 at 20:04

nisam znao da treba da se pohvali kad izgubis..cudno razmisljas..a naravno da nije isti sastav osim par igraca..tako uzivaj u svom neznanju

Reply
Loooka феб 12, 2020 at 20:55

Krvavi, znaš da često dijelimo mišljenja u istom pravcu ali ovaj put ću se složiti sa Zokijem. Nebitno ako se izmijeni tim, dakle u tom timu su idalje neki momci što su igrali i večeras a nije da nije onda bilo žestoko pljuvanje po njima, kao i po Đorđeviću. Ne kažem da si ti pljuvao trenera, i ako jesi više je sad nebitno, sjećam se uglavnom tadašnjih komentara, ali poenta je ne pohvaliti kad uradiš nešto loše na šta si ti otišao sad, nego da se pruži podrška i u tim teškim trenucima da bi se bilo ko oporavio i vratio još jači! Gledam nedavno na nekom testiranju za neki posao – instruktor bodri i hrabri neku djevojku dok radi sklekove, iako je na očigled sviju njena forma katastrofa. Poslije je tek dobila elan da nastavi da radi na sebi ako joj se pruži prilika. Niti je poenta Zokija da ti nešto ili nekom nabija na nos, a tebi ne treba da radi sujeta, ironija i slično jer svi pogriješimo, a ko smatra da je vazda u pravu taj je klasična budala jer takav ne postoji. Lakše malo, bar sa ovom našom djecom, imamo mi brate i previše ali prave klošarije u klubu koju trebamo sve sa noge na nogu da nabijemo dok nismo počeli skroz da trunemo iznutra! Sportski pozdrav

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 12, 2020 at 21:33

ma nije brate problem dati podrsku..ali davati nekom podrsku a taj ne zasluzuje ne znam cemu onda podrska..podrska se daje onome ko zna pa je trenutno u krizi..podrsku dati kao ovima radulovic,babic koji apsolutno su za prvi tim..a ne podrska vukanovicu,ivanovicu,tomaneu i sl

Reply
Loooka феб 13, 2020 at 12:32

Ja sam sad mislio samo na omladince koje treba podržati, a za te “stručnjake“ iz prvog tima što si pomenuo kao i ostale pa sve do samog Mrkele – razumijemo se u potpunosti 🙂

Dejo феб 12, 2020 at 19:25

Jedno veliko BRAVO za sve omladince Crvene Zvezde ,odusevili ste me ❤

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 12, 2020 at 19:23

svaka cast..gledao sam tekmu i deca su bili kao lavovi i zasluzeno idemo dalje..ima tri jako zanimljiva igraca od kojih Babic je izuzetno krilo kao Gavric i komotno moze u prvi tim..Radulovic jako dobar tehnicar i bolji je od Nikolica..i Novakovic sasvim solidan

Reply
MILOS RANKOVIC феб 12, 2020 at 19:20

MOMCI SVAKA CAST,VI STE POKAZALI KAKO SE IGRA ZA SVETINJU,HOCEMO MARAKANU ZA SLEDECU UTAKMICU DA JE NAPUNIMO,PARDON RAJKO MITIC

Reply

Leave a Comment