Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЖенски ватерполоНајновијеОбавештења

Звезда боља од Рапида, нови пораз од Стеауе

Ватерполисткиње Црвене звезде су имале половичан учинак против румунских екипа на трећем турниру Дунав лиге у Егеру.

После убедљивог пораза од домаће екипе (26:3), подмлађена екипа црвено-белих је у једној чудној утакмици са два велика преокрета победила Рапид резултатом 14:13, док је у наредном мечу, који је одигран само неколико сати касније, изгубила од Стеауе 15:8.

Звезда, која је и данас играла без искусне Јоване Пантовић, водила је против Рапида 3:1 и 5:3 у првој четвртини, да би потом уследио велики преокрет румунског тима и вођство од 11:7 почетком другог полувремена. Ту разлику Рапид је одржавао до почетка последње четвртине, а затим је Звезда преко Христине Илић и Ање Мишковић стигла до преокрета и победе од 14:13.

Илић је са пет голова била најефикаснија у победничком тиму, док су по два гола постигле Марија Мијушковић и Ања Мишковић, а по једном су прецизне биле Мајда Колашинац, Ива Лујић, Јелена Шарац, Андреа Гашић и Тијана Лукић.

У наредном сусрету Стеауа је већу разлику направила у другој четвртини, када је повела 6:2. Почетком другог полувремена, црвено-беле су пришле на 6:4 и 7:5 головима Христине Илић, али су Румунке решиле питање победника серијом од 6:0, повеле су 13:5 и све је било готово.

Најефикаснија код Звезде поново је била Илић са пет голова, док су по један постигле Андреа Гашић и Тијана Лукић. Код Стеауе је два пута прецизна била Исидора Дамњановић, а један гол је постигла Јања Капларевић.

Повезане вести

Leave a Comment