Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбалФутсал

ОПЕРАЦИЈА НИШ: Футсалери одушевили нацију. СП је на дохват руке

Нишка хала „Чаир“ била је од 1. до 4. фебруара центар футсала у Србији. Футсал репрезентација Србије била је домаћин квалификационог турнира за Светско првенство које ће јесени 2020. године бити одржано у Литванији. И поред чињенице да нису обезбедили директан пласман на светску смотру футсала, наши „мајстори игре на петопарцу“ у конкуренцији Шпаније, Француске и Украјине одушевили су нацију и у додатном баражу бориће се за свој други пласман на светску смотру футсала.

Страхиња Петров – КМФ Црвена звезда

Првог дана турнира изабраници селектора Горана Иванчића састали су се са селекцијом Украјине, селекцијом која је у Русији 2001. и Италији 2003. године била вицешампион Европе и која је на Светском првенству у Шпанији 1996. године освојила четврту позицију. Против такве екипе „Орлови“ су остварији убедљив тријумф резултатом 5:2. Сусрет је обележио Марко Пршић са два постигнута гола од којих је његов други, а трећи погодак селекције Србије био посебно атрактиван. Пршић је фантастично извео слободан ударац и лопту сместио иза леђа украјинског голмана Ивањука.
Милош Симић – капитен


Члан КМФ Црвена звезда Страхиња Петров је пружио одличну партију коју је крунисао поготком у 15. минуту сусрета. Страхиња је одлично реаговао након брзе полуконтре наше националне селекције и десном ногом из прве сместио лопту у мрежу Украјинаца.
Стефан Ракић

Марко Пршић

Стефан Ракић

Охрабрени великом победом над селекцијом Украјине, српски футсалери су другог дана турнира ушли у сусрет са Француском са намером да већ тада обезбеде бараж мечеве за пласман на предстојеће Светско првенство. И поред чињенице да француска репрезентација не спада у сам врх светског футсала, а тренутно су на ФИФА листи слабије пласирани од наше националне селекције, свима је било јасно да ће сусрет бити све само не лак.
Драган Томић

Страхиња Петров – КМФ Црвена звезда

Французи су отреситије ушли у меч и успели су да стигну до предности од 0:1, а затим и 1:2 почетком другог полувремена након двоминутног искључења Ракића. Тада је Србија преузела теренску иницијативу, покушавали су редом Томић, Алексић, Петров… Али вратар Дурот је одлично бранио у тим тренуцима. А недостајало је и среће. Играо се 27. минут када је после једне контре, лопта случајно у руку погодила Матијевића који је уклизао и био на паркету, а судије су одмах показале на пенал. Међутим још увек недовољно опорављени Немања Момчиловић је показао зашто је најбољи када треба „Орловима“, сјајно је реаговао и одбранио казнени ударац са 6. метара! Ово је тренутак који ће се испоставити – као тачка која је преломила утакмицу на нашу страну. Прво је капитен Милош Симић поравнао резултат на 2:2, а затим су Драган Томић и Нинослав Алексић у потпуности преокренули резултат и донели српској футсал репрезентацији тријумф резултатом 4:2.
Милош Симић – прослава гола

Нинослав Алексић

Стефан Ракић

Марко Пршић у дуелу са два француска играча

Велику приику да се упише у стрелце и на овом сусрету имао је црвено-бели футсалер Страхиња Петров, али је његов ударац у 37. минуту сусрета зауставио оквир гола.
Стручни штаб футсал репрезентације Србије

„Пирамида радости“

Славље након тријумфа над Француском

Након слободног дана, последњег дана турнира футсалери Србије одмерили су снаге са селекцијом Шпаније. Ако се само напомене да су Шпанци два пута били светски шампиони (Гватемала 2000. и Кинески Тајпех 2004.) и три пута вицешампиони света (Шпанија 1996; Бразил 2008. и Тајланд 2012), да су чак седам пута били најбоља футсал репрезентација на европском континенту и да су стандарди освајачи медаља на европској смотри футсала, јасно са каквим великаном се наша селекција борила за пласман на Светско првенство.
Загревање пред одлучујући сусрет

Подршка са трибина није изостала

Већ на самом почетку у уводном делу утакмице се направило неколико грешака које су омогућиле „Црвеној фурији“ да лако дође до првог (Бебе после прекида из корнера), а онда и другог гола из брзе контре када су Шпанци удвостручили предност у 7.минуту преко Дел Олма. Тада је срећом по наш тим, блистао је у тим тренуцима голман Момчиловић који је у неколико ситуација спречио још убедљивије вођство опасних Шпанаца.
Денис Рамић

Марко Пршић

Страхиња Петров – КМФ Црвена звезда

Пад концентрације у уводним минутима утакмице одредио је правац утакмице а касније се видело у даљем току меча, да смо парирали Шпанији и да Србија има потенцијал за велике резултате… Одважна и амбициозна игра са доста ризика и гол Марка Пршића са пенала, нам је вратио наду да ће и немогуће можда постати могуће. У тим се тренуцима и вишеструки првак Европе бранио и стрепео за коначан исход. Имали су тада Шпанци и помоћ судија који нису судили неколико очигледних прекршаја у нашу корист.
Страхиња Петров – КМФ Црвена звезда

Милош Симић – капитен

Нинослав Алексић

„Орлови“ су пропустили једну-две изгледне прилике али је Шпанија поново искористила тренутак непажње и после добре акције Бебе је поново био стрелац. У самој завршници меча Адолфо је искористио пад концентрације у игри Србије и постигао још два гола за Шпанију.
Владан Весић

Милош Стојковић

Јован Лазаревић

Драган Томић

Футсал репрезентација Србије није успела директно да се квалификује на СП 2020. у Литванији, али ће за тако нешто имати прилике кроз бараж мечеве који су на програму априла месеца. Последњу препреку нашем националном тиму представљаће футсалери Финске који су на турниру групе „А“ који је одржан у Португалу, у конкуренцији домаће селекције и селекција Италије и Белорусије освојили друго место оставивши иза себе селекцију Италије која је уз домаћина била апсолутни фаворит овог турнира.
И подршка најмлађих није изостала

Треба напоменути да је на квалификационом турниру у Нишу КМФ Црвена звезда имала два представника. Поред староседеоца у црвено-белој футсал екипи Страхиње Петрова, дрес са националним грбом понео је и Јаков Вулић резервни голман футсал селекције Србије. Популарни „Јаџа“ је недавно постао члан црвено-беле породице и представљаће велико појачање у јачању наше екипе коју ускоро очекује почетак пролећних борби за бодове и поход на прву шампионску титулу.
Јаков Вулић – нови голман КМФ Црвена звезда

Наша селекција је на турниру у Нишу наступила у следећем саставу: 1. Немања Момчиловић (ГК); 2. Нинослав Алексић; 3. Страхиња Петров; 4. Стефан Ракић; 5. Никола Матијевић; 6. Денис Рамић; 7. Драган Томић; 8. Марко Пршић; 9. Јован Лазаревић; 11. Милош Симић (капитен); 12. Јаков Вулић (ГК); 13. Милош Стојковић; 14. Владан Весић; 15. Дарко Ристић. Селектор: Горан Иванчић
Најбољи стрелац за нашу екипу на турниру био је Марко Пршић са три постигнута поготка, по два су постигли Стефан Ракић и Драган Томић, а по једном су се у стрелце уписивали Нинослав Алексић, Страхиња Петров и капитен Милош Симић.
Фудбалерка Црвене звезде Јована Стојановић са Карлосом Ортизом Хименезом кепитеном Шпаније и јендим од најбољих футсалера на свету

– Квалификације за СП 2020. у Литванији, група „Б“:
Србија – Украјина 5:2
Шпанија – Француска 3:1
Србија – Француска 4:2
Украјина – Шпанија 1:3
Француска – Украјина 2:2
Шпанија – Србија 5:1

– Табела групе „Б“:
1. Шпанија 9
2. Србија 6
3. Француска 1
4. Украјина 1

Повезане вести

Leave a Comment