Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Шакота: „Далеко је крај. Идемо утакмицу по утакмицу“

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота рекао је да је његова екипа вечерас против Панатинаикоса остварила важну победу у Евролиги.

– „Честитам играчима, ово је важна победа у тешком распореду. Панатинаикос је играо последњу утакмицу против Валенсије, није имао лигу, има јак тим, најјачи скакачки, требало је одиграти после дербија, много емоција, где су играчи дали све од себе”, рекао је Шакота на конференцији за новинаре после утакмице.

Звезда је вечерас у Штарк арени победила Панатинаикос са 78:73, у утакмици 23. кола Евролиге. Црвено-бели су 10. на табели са 10 победа и 13 пораза, а Панатинаикос је шести са 13 победа и 10 пораза.

Шакота је рекао да су се поједини играчи вратили из повреда и болести и да је на почетку променио стартну поставу како би пробао нешто ново. Он је додао да екипи треба врермена да се прилагоди на Евролигу.

– „Када долазиш из АБА лиге која нема везе са Евролигом, играш са екипама које немају проблема са тим ритмом, сви су бржи и агресивнији од нас. Не можемо многе ствари да предвидимо. Кузмић није могао да игра због стомачних проблема, а он је првотимац, са њим смо чвршћи у скоку. Рескирали смо са Стратосом. То су непредвидиве ствари и не обазирем се да ли је било ружно или лепо. Требало је окренути утакмицу и победити.“

Он је рекао да су сви стрпљиво чекали грчког кошаркаша да се врати из повреде и да је Перпероглу вечерас показао класу, да има карактер и да је то било довољно.

Тренер црвено-белих рекао је да је екипа могла да оствари и боље резултате да није имала проблема са повредама и истакао да је више концентрисана на АБА лигу како би поправила позицију пред плеј-оф.

– „Нисмо се оптеретили резултатима у Европи, неке утакмице смо губили где нисмо само ми били криви… Да смо побеђивали тек онда бисмо били оптерећени резултатима. Далеко је крај, идемо једну по једну утакмицу, мотивисанији смо за АБА, али играмо Европу максимално колико можемо.“ – рекао је Шакота.

Шакота је навео да ће екипа у следећих 11 дана 10 бити на путу. Звезда у петак игра против Химкија у Москви.

– „Сви знамо да је Химки нападачка екипа, имају квалитет да играју врхунску одбрану. Нигде не пише да онај ко је на папиру бољи, да треба да победи. Покушаћемо то да објаснимо играчима. Имали смо несретан период са повредама и болести.“

Повезане вести

4 comments

MILOS RANKOVIC феб 6, 2020 at 11:29

PRVO NE BIH O TRENERU ZVEZDE,NESTO DRUGO MNOGO VISE BRINE,DALI JE MOGUCE DA JEDAN PREDSEDNIK KSS PEVA PESME GROBARSKE,KAKO TE BRE NIJE SRAMOTA DANILOVICU,TI SI BRE PREDSEDNIK SVIH KLUBOVA U SRBIJI,ODAKLE BRE TOLIKE PARE GROBLJU,OVA DRZAVA JE MNOGO MUTNA ZAJEDNO SA ONIM LIMAREM IZ SNS,ODAKLE BUDZET OD PREKO DESET MILIONA EVRA,GROBLJE IMA DUPLO VECI BUDZET OD ZVEZDE,IDU IZBORI I TO SAD TREBA DA SE ULIZUJEMO GROBLJU,DALJE JEL ZVEZDA IGRA EVRO LIGU ILI EVRO KUP,SVE ZIVE NOVINE I PORTALI VELICAJU POBEDU GROBLJA,O ZVEZDI JEDNA RECENICA I CAO,SRAMOTA ZA SRBIJU BRE,ZVEZDA I U FK I KK PREDSTAVLJA OVU DRZAVU U SVETU,I ZNAJTE SVI U VLASTI I U SRBIJI,ZVEZDA CE BITI PRVAK I U KOSARCI,I U FUDBALU,OVO MNOGO DALEKO IDE,SVE JE COVIC BIO U PRAVU KAD JE GOVORIO O DANILOVICU.DOVEO KUMA ZA SELEKTORA DORDJEVICA,TAKO MI JE DRAGO STO CE TE DA ISPADNETE IZ EVRO KUPA I TI BIVSI SELEKTORU,I TEODOSICU I MARKOVICU,HTELI STE TAMO E PA IGRACETE EVRO LIGU ZA PAR GODINA,NAVIJACU ZA DACKU SAMO DA VAS IZBACE,A NEVOLIM TURKE,I NA KRAJU POZIVAM SVE NAVIJACE ZVEZDE DA PODRZIMO I KK I FK JER OVO NEMA VEZE SA SPORTOM,SAMO CORAV NEVIDI DA SE FAVORIZUJE GROBLJE,E PA NECE MOCI DOK JE ZIVIH NAVIJACA ZVEZDE

Reply
Hadži Dragan NBG феб 6, 2020 at 11:49

Slažem se sa tobom. Umesto da ih satremo u svim sportovima njih ovi sa vlasti zbog glasova vade iz mrtvih. Pa nas cigana ima tri puta više glasača.

Reply
MILOS RANKOVIC феб 6, 2020 at 14:17

PA TO JE PROBLEM HADZI DRAGANE,STO MI U SVEMU ODLUCUJEMO,OVO STO VLAST RADI JE ISPIRANJE MOZGA,NJIMA SE POVREDI IGRAC ONI ODMAH DOVODE DRUGOG,IMAJU SIGURNO VECI BUDZET OD NAS,PUTUJU CARTER LETOM NA SKORO SVAKU UTAKMICU,A MI STA SMO TUDJINCI NEKI,OVOG DANILOVICA TREBA PLJUVATI GDE GOD DA GA VIDIMO,SRAMOTA TESKA,OPET KAZEM COVIC JE SVE U PRAVU

Reply
Mikena феб 7, 2020 at 12:56

Druže, svim srcem protiv SNS sekte, ja sam iz Čačka ali takvo zlo još nije viđeno na ovim prostorima. Volim Zvezdu i svi vidimo šta se čini trenutno, ali neće da može. Polako se kompletiramo, džaba im sipaju, dracemo ih ko volove.

Reply

Leave a Comment