Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Звезда бацила на колена „зелене“

Кошаркаши Црвене звезде у 23. колу Евролиге савладали су ПАО са 78:73 након сјајних тројки и потеза Кевина Пантера.

Меч је кренуо изузетно лоше по играче црвено-белих. Показали су стару бољку, баш она која их мучи током читаве сезоне. Улазак у меч без енергије, без праве реакције, као по правилу резултира великом предношћу ривала. Тако је било и у среду када су „зелени“ добром поставком Рика Питина стигли и до 13 поена предности (12:25). Ипак, у том тренутку је Звезда одлучила да је враг однео шалу.

Осетио је Кевин Пантер да би ово могло да буде његово вече, па је погађао шутеве са једне ноге, тројке као од шале, ма све му је полазило за руком. Када су и саиграчи схватали да је он „вруће руке“ дилеме више није било. Хранили су га лоптама, а он је то и те како знао да врати, после четири минута и 13 секунди је увео ПАО у проблеме са фауловима, па је све кажњавао са линије за слободна бацања. До полувремена је нанизао 12 поена, а уз сјајну тимску одбрану екипа је брзо стигла и до предности на полувремену (25:32). Прави импулс у тим моментима давао је Дејан Давидовац који је погодио тројку, подигао публику на ноге, а није јој дозволио прописно ни да седне, а опет су морали да скачу. Овог пута је украо лопту, па закуцао!

Трећа четвртина је донела потпуну контролу „зелених“, Грци су за десет минута игре стигли до 11 поена предности (57:46). Драган Шакота је одлучио да сачува Кевина Пантера превелике потрошње, па је у игру ушао на крају ове деонице, а Лорензо Браун је наставио да показује да му никако није дан. Нанизао је осам покушаја без поготка, па никако није успевао да допринесе тиму. Са друге стране, Грци су кажњавали одбрамбене пропусте, па није ни чудо што су релативно лако стигли до предности.

У последњој деоници се најбоље видело колико је Стратос Перпероглу недостајао Звезди. Он и Штимац су режирали преокрет за 66:65 чиме су само наставили сјајну игру Пантера. Стратос је на себи својствен начин решавао ситуације близу коша, а онда и сипао тројке. Сјајна одбрана, херметички затворена, није дозвољавала ником да уђе у рекет, али су се дешавали повремени пропусти, те је постало јасно да ће се на минут и по до краја ућу у неизвесну завршницу (71:70).

Тада је Кевин Пантер постигао тројку којом је Звезда продисала, а након бацања Берона било је јасно да је Звезда уписала десету победу у Европи.

Црвена звезда – Панатинаикос 78:73 (9:21, 26:11, 11:25, 32:16)

Београд – Дворана: Штарк арена. Гледалаца: 12.867. Судије: Мигуел Анхел Перез, Мехди Дифалах, Едуард Удиански.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Пантер 24, Л. Браун, Перпероглу 12, Давидовац 8, Лазић, Берон 8, Гист 2, Јагодић-Куриџа 5, Џенкинс 2, Симанић, Оџо 8, Штимац 9. Тренер: Драган Шакота.

ПАНАТИНАИКОС: Томас 12, Рајс 4, Папајанис 12, Раутинс, Папапетру 4, Папас 10, Џонсон 3, Фредет 11, Калатес 9, Вајли, Митоглу 8, Бентил. Тренер: Рик Питино.

Повезане вести

8 comments

MILOS RANKOVIC феб 5, 2020 at 22:27

MI SMO EKIPA ZA PRVIH OSAM OPUSTENO,SAMO FALI JEDNA STAVKA A TO JE TRENER,COVEK FORSIRA BRAUNA I BERONA A NJIH NECE PA NECE,MOGU LJUDI DA IMAJU LOS DAN,OPET LOS POCETAK I ON NISTA NEMENJA,OVO SU IZVUKLI NAVIJACI, DZENKA,STRATOS,PANTER I DAVIDOVAC,SA OZBILJNIM TRENEROM DALEKO BI MOGLI,NIKAD SE NEPRICA NAS INTERESUJE SAMO ABA LIGA,NAVIJACI ONDA NECE NI DA DODJU

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 5, 2020 at 22:12

Djenka lav…Stratos majstor..lorenzo nije pri mozgu a gist je tragedija drustva..navijanje dosta bolje nego protiv glodara.kad je nesto dobro treba da se pohvali..svaka cast

Reply
Hadži Dragan NBG феб 5, 2020 at 22:17

Jbg meni ukinuli Sportklub na Supernovi, a do Arene da gledam uživo nisam mogao. Zato čestitam na pobedi, a ko je kako igrao i nije bitno, jer se kod nas svaku utakmicu neko drugi istakne.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 5, 2020 at 22:42

brate jako je bitno..ovo forsiranje gista je nedopustivo..pa cim je on u igri mi smo-20 cim on izadje mi pobedimo..covek 30 utakmice samo nas kanali

Reply
Josif феб 6, 2020 at 05:57

Управу су брате, ја незнам ко њега држи у клубу! Да од њега очекујеш нешто је чисти мазохизам! Форсира га на четворци а човек баца бунаре са дистанце, дасу бар Фајеа задржали уместо њега, бар је могао да нешто погоди. Позз

Reply
Veteran Sever феб 5, 2020 at 21:25

Slogan „srce na teren“ donelo pobedu! Prelepo. Aa…u kom je fazonu Lorenco? Šta je njemu? Već drugu utakmicu ubedkjivo najbolji igrač protivnika!

Reply
Dragan феб 5, 2020 at 21:20

Opet Đekna na pleju i opet pobeda! Ne bih u noći pobede da kvarim raspoloženje razmišljanjima o Gistu i Lorencu…

Reply
Darko феб 5, 2020 at 21:17

Fantazija!!!! Bravo!

Reply

Leave a Comment