Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Ђорђевић: Нисмо дали завршну реч у Лиги шампиона

Стратег Звездиних омладинаца и некадашњи капитен нашег клуба- Славољуб Ђорђевић, сумирао је утиске по завршетку припрема у Лињану у ком су наши бисери провели 11 дана и за то време одиграли три контролне утакмице. Омладинци нашег клуба, дисциплиновани, васпитани и предани раду, на најбољи могући начин спремили су се за утакмицу са Шерифом у оквиру баража Лиге шамоиона за младе и за пролећни део сезоне у коме ће имати задатак да осим што бољег пласмана у најелитнијем јуниорском такмичењу, освоје и титулу државног шампиона.

Озбиљно смо тренирали у Италији. Били су феноменални услови, од терена до исхране, све је било на врхунском нивоу, а дечаци су тренирали као професионалци и максимално испуњавали све обавезе. Ипак, оно што је најважније, то је да су сви фудбалери здрави, тако да смо се задовољни вратили у Београд – почео је разговор Ђорђевић.

Наши бисери су савладали Венецију (1:0), ремизирали са Биљем (0:0), а поражени су само од Ћарлинмузанеа (2:3), иако су и на том мечу били бољи ривал.

Акценат нам није био на резултату. Тражили смо да играмо против сениора, јер су ова деца одлична у свом узрасту и једини прави противници за њих су сениори. Одиграли смо три међународне утакмице са веома квалитетним противницима и добро се показали. Доживели смо пораз од Ћарлинмузанеа, али и у том мечу смо били бољи ривал и заслужили тријумф, као и у ремију са Биљем. Увежбали смо разне тактичке ствари и мислим да смо кроз тренинге и утакмице одрадили сјајан посао.

Кадровски проблеми пред дуел са Шерифом постоје, јер уиграни тандем Лукић-Миликић неће моћи да наступи због картона.

Одсуство Лукића и Миликића у Тираспољу ће бити велики хендикеп за нас. Они су практично изнели јесењи део полусезоне. С друге стране, Црвена звезда је клуб који не сме да зависи од појединца, тако да смо кроз ове три утакмице уигравали различите варијанте. Сигуран сам да ће штоперски пар који буде изашао на утакмицу против Шерифа дати све од себе и можда и одиграти боље од њих. Морам да споменем Николу Савића, момка који је дуго у Црвеној звезди и који се летос повредио на припремама. Он је на полусезони оперисао слепо црево, али из дана у дан показује велики карактер. Опоравља се невероватном брзином, конкурентан је и могу да рачунам на њега. Постојала је идеја и да Матића спустимо на штопера. Ипак, у утакмици против Биља сам добио одговор на многа питања која сам себи постављао и донео сам коначну одлуку по питању штопера. Ми генерално имамо мали фонд играча. Доста фудбалера нам је у Графичару на позајмици, неки су напустили клуб, имамо и пример где је Пантовић отишао да игра сениорски фудбал и то је нешто с чим морамо да се носимо.

Меч са Шерифом је на програму 12. фебруара од 17 часова, а бољи из тог меча, избориће пролазак даље.

Видећемо шта ће бити. Некад је и ово довољно времена за припрему, а некад није. Нама је приоритет стварање играча и да освојимо Омладинску лигу Србије, а Лига шампиона је нешто што се десило. Деца су направила феноменалан резултат и волео бих да неко у будућности успе то да понови, па чак и да нас надмаши. Сигуран сам да нисмо дали завршну реч. Потрудићемо се да прођемо уз Божију помоћ, али момцима нема шта да се замери. Клуб мора да стане иза њих, да им пружи подршку и услове, јер они то заслужују.

Говорио је Ђорђевић и о перспективи фудбалера које тренира апропо сениорског тима Црвене звезде.

Волео бих да бар 4,5 играча из ове генерације буду конкурентни за први тим у наредном периоду. Клуб је препознао прави пут и драго ми је да постоје велики планови са децом из Омладинске школе. Дејан Станковић је неко ко је овде поникао и зна да захтеви Црвене звезде почињу још у најмлађим узрастима и то је оно што понављам играчима које тренирам. Сваки дан им то причам, они то разумеју и боре се поштено за црвено-бели дрес. Све ћу да урадим како би они направили велике каријере – завршио је учитељ Звездиних бисера рођених 2001. и 2002. године.

 

Повезане вести

Leave a Comment