Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ ремизирале са ОФК Банатом. Још доста рада је пред екипом

Након серије тренинга фудбалерке Црвене звезде данас су одиграле и први пријатељски сусрет током актуелних припрема. На терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ црвено-беле су дочекале екипу ОФК Баната из Вршца која је у Београд, као и претходног лета, допутовала у комбинованом саставу па су се на терену у зеленим дресовима нашле пет девојака и шест момака чланова јуниорског погона вршачког клуба.

ЖФК Црвена звезда : ОФК Банат Вршац 2:2 (1:1)

Тренер Славиша Чула имао је доста проблема у састављању тима пред овај сусрет. Још од почетка актуелне сезоне ван строја су капитен екипе Катарина Ђорђевић и једна од најискуснијих у ростеру Тијана Ђорђевић. Сара Савановић је и даље у процесу опоравка након тешке повреде коју је зарадила током јесењег дела сезоне, док је играчица која је највише пута облачила црвено-белу опрему у историји клуба, репрезентативка Јована Стојановић већ три недеље ван строја услед тешке дисторзије скочног зглоба. Поред њих, услед болести овај сусрет је прескочила и девојка чији се голгетерски учинак мери троцифреним бројем и која је голгетер јесењег дела суперлигашког каравана Мирела Тенков. Када се на све наведене дода и одлазак четири играчице у актуелном прелазном року, јасно је колико је ростер био ограничен. Ипак, радује повратак Јелене Манчић која је због незгодне повреде пропустила први део шампионата, а малобројна публика имала је прилике да се упозна и са две нове чланице нашег клуба Маргитом Васовић и Николетом Николић које су стигле из земунске Слоге.

Пред тачно 29 гледалаца тренер Славиша Чула је на терен извео следећи састав. На голу је била голманка репрезентативног калибра Сара Цетиња, пар централних бекова чиниле су Николета Николић и Јована Миладиновић. По десном беку дејствовала је Ана Шћепановић, а на супротној страни Анђела Крстић. У везном реду места су попуниле Маргита Васовић, Андријана Тришић и Александра Савановић. Крилне позиције биле су резервисане за Јовану Аранђеловић и Николину Миловић, а најистуренија у нападу била је Нели Мбапе. Од самог старта црвено-беле су преузеле теренску иницијативу. Слободно се може рећи да се свих 90 минута играло на половини гостујућег тима, али и поред те чињенице тешко су наше фудбалерке пробијале блок гостујуће екипе који је био постављен на тридесетак метара од њиховог гола. Трио у везном реду Маргита Васовић-Андријана Тришић-Александра Савановић био је и најагилнији део тима, док су оба крила често била одсечена из игре, а Нели Мбапе и поред константе борбе са комплетном одбраном вршачке екипе није приказала очекивано и евидентно је да јој игра на десном крилу далеко више одговара. О одбрамбеној линији девојака у црвено-белим дресовима тешко је било шта рећи посебно уколико се зна да су готово целокупну утакмицу провеле на половини игралишта.

Након неколико полуприлика од којих се једино може издвојити покушај Анђеле Крстић која је ударцем са дистанце покушала да промени резултат, уследила је фудбалска лепотица у режији Андријане Тришић. Играо се 15 минут, лопта је упућена у шеснаестерац Баната, а популарна Њања је волеј ударцем са 13, 14 метара искоса са десне стране послала лопту у супротан угао гола вршачке екипе – 1:0.

У наставку сусрета мора се истаћи покушај Николете Николић чији је ударац са преко 20 метара завршио на пречки, а у пар наврата наше играчице нису успеле боље да се снађу у тренуцима када су имале прилику да промене резултат. У финишу првог дела игре гости су извели контранапад, пробили су по левој страни и у моменту када се очекивао центаршут, уследио је ударац ка голу који је изненадио и нашу голманку Сару Цетињу и лопта је завршила у мрежи – 1:1.

Видно је тренер Славиша Чула био током полувремена незадовољан игром наше екипе и покушао је саветима и бодрењем да подигне екипу која је вероватно и због недостатка свежине одиграла испод очекивања.

Ипак, савети нису уродили плодом па је и у наставку сусрета виђен готово идентичан однос снага. Гости су се бранили, наше „Вучице“ солидно и изгледале на терену, али само до казненог простора Вршчана. Недостајао је завршни пас и боља реализација како би и општи утисак био повољнији. У таквом односу снага, по мало и неочекивано гости су извели нови контранапад и Јована Петровић је морала да вади лопту из мреже – 1:2. Сигурно никоме у том моменту поред терена није било пријатно и поред чињенице да је у питању припремни сусрет, али ипак су гости два ранга ниже у односу на црвено-беле, па и податак да су већински екипу из Вршца чинили играчи из подмлатка мушке екипе ОФК Баната, није могао да поправи утисак.

Част наше екипе спасла је у финишу меча Анђела Крстић. Анђела је дефинитивно била најбоља играчица наше екипе у данашњем сусрету. По ко зна који пут одузела је лопту гостима, серијом дриблинга ослободила се противника и ударцем са дистанце затресла мрежу – 2:2.

На крају остало је јасно да пред стручним штабом наше екипе остаје још доста рада на уигравању свих линија тима. До прве пролећне утакмице остао је још 21 дан, а до тада би требале и још неке играчице да се врате у тренажни процес, а радује и чињеница да је стручном раду прикључен легендарни тренер Бора Радука чије ће искуство свакако много значити и играчицама, али и тренеру Славиши Чули.

На крају се мора истаћи да су новајлије Маргита Васовић и Николета Николић показале током данашњег сусрета да ће бити појачања за нашу екипу. Маргита је показала завидан технички потенцијал, као и преглед игре, док са друге стране некадашња репрезентативка Николета Николић евидентно може да донесе сигурност у последњу линију тима, али и да ударцима са дистанце и те како угрожава противничке голмане.

Наредни припремни сусрет црвено-беле ће одиграти на нашем стадиону 15. фебруара. Биће то сада већ традиционални сусрет са нејтрофејнијом екипом Хрватске и екипом која је јесењи шампион ове земље ЖНК Осијек.

Повезане вести

Leave a Comment