Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Играј и бори се !

У оквиру 18 кола регионалне АБА лиге Црвена звезда дочекује екипу Партизана. У сусрету ривала којима је тај меч увек „више од игре“ Партизан жели да победом задржи водеће место на табели док би Црвена звезда тријумфом избила на трећу позицију и тако задржала наду да може да искористи нешто тежи распоред Будућности и своју позицију до краја лигашког дела такмичења побољша.

Уочи оваквих мечева статистика је небитна па се њом нећемо ни бавити. Партизан у утакмицу улази без Рединга кога очекује дужа пауза док ће Црвена звезда сасвим извесно бити лишена помоћи Марка Јагодића Куриџе и највероватније Стратоса Перпероглуа који се јесте опоравио али још увек нема довољно тренинга са екипом па је питање да ли ће се са њим ризиковати. У тим би се након паузе због повреде требао вратити Бранко Лазић.

Андреа Тринкијери ове сезоне форсира брзу игру своје екипе. На транзицији инсистирају кад год могу а потпору за такво опредељење имају у саставу екипе која је способна да трчи и то ради по цену повремених грешака. За очекивати је да Партизан, кад је Симанић на терену, инсистира на игри на ниском посту Величковића и Томаса. Ту би допринос Гиста у одбрани могао бити велики јер он, иако је силом прилика враћен на позицију 4, има снагу и искуство да тај проблем у одбрани реши. Вероватно ћемо видети и Давидовца на 4 у неком тренутку што такође повлачи проблеме одбране ниског поста. Једна од могућности је удвајање ка чеоној линији, никако ка средини рекета кад је Величковић у питању јер добро чита игру и увек може удвајање да казни пасом према слободном саиграчу. Још једна ствар која Звезди, због спорости њених центара, може бити проблем је високи пик који играч са лоптом (Волден, Гордић, Јарамаз, Пејџ) игра са Мозлијем. Ту праве предност коју користе било за шут за три поена, било за продор до коша, било за пас у угао терена ако уследи помагање одбране одатле. Страна помоћи мора бити активна јер би било погубно оставити центре Звезде да на широком простору бране продор бекова Партизана 1 на 1.

Што се дефанзиве Партизана тиче за очекивати је да акценат буде на заустављању Брауна и Берона. Као дефанзивце на Брауну могу искористити четворицу играча (Волден, Гордић, Јарамаз, Пејџ) при чему нико од њих није елитни дефанзивац али их има довољно да пробају да га изморе и успоре. На почетку меча можемо очекивати и провоцирање шута Лорензо Брауна за 3 па би било добро да он свој први шут погоди и разбије такву стратегију. При продору ће покушавати да га усмере на Мозлија који је добар блокер и тако осујете. Што се Берона тиче за очекивати је да његово трчање и излазне кретње преузимају јер у саставу имају основу за тако нешто. Те ситуације би Берон могао да користи (ако се не одвоји довољно за шут) за наставак кретње ка средини терена и пас свом центру који се из блока који му прави отвара ка рекету, највероватније у мисмечу. Уколико страна помоћи реагује даља дистрибуција лопте треба да нађе пут до слободног шутера.

Све ово (и много тога више) сигурно зна и наш стручни штаб. На њима је да не дозволе ривалу да игра онако како он жели већ да уведу утакмицу у контролисани ритам, да искористе висинску предност у рекету, да искористе индивидуални квалитет Лорензо Брауна, да правилно каналишу Кевина Пантера како би његов квалитет дошао до изражаја, да наћу праву улогу Давидовцу и Добрићу, да пробуде у нападу успаваног и стегнутог Џенкинса…Чули смо из уста Драгана Шакоте након пораза од Ефеса да ЕЛ није приоритет, да се зна шта је битно. Због тога изговора више нема, алибији више не постоје. Ако је АБА лига приоритет меч са Партизаном је приоритет приоритета. Од играча Црвене звезде очекујемо да играју срцем, да се боре. Од прве секунде меча. Јер тако, и само тако се стиче поштовање публике. Тако, и само тако се ствара она права синергија екипе и навијача која нас је толико пута водила до победа над много већим тимовима него што је то Партизан. Тако, и само тако се стиче навика побеђивања. Навика која те води до победе и онда кад не иде.

– АБА лига, 6. коло:
Црвена звезда мтс –Партизан
Датум: Понедељак, 03. фебруар
Почетак: 18:00 часова

 

 

 

Повезане вести

2 comments

Dragan феб 3, 2020 at 19:04

Osim one rampe Lorenco je NAJBOLJI IGRAČ GROBARA, svaki napad upropastio, svaki igrač koga on preuzme ostane sam na trojci i pogodi. Imali smo 13 razlike sa Đeknom na pleju… Ušao Lorenco i napravoo grobarima 15:4…Veze nema, a nonšalancija u odbrani je bezobrazna!!! Njemu uz rame Šakota: izveo ekstra raspoloženog Berona i zaboravio ga na klupi… Vraća ga u igru u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Videćemo drugo poluvreme…. Navijanje katastrofa.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 2, 2020 at 19:30

realno slabi smo za glodare..posteno je reci da su apsolutno bolji od nas u svemu..uprava radi sistematski..igraci duplo bolji od nasih i navijaci daleko bolji od nasih..apsolutno zaostajemo u svim segmentima od groblja

Reply

Leave a Comment