Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Пораз ватерполиста од Сплита

У оквиру 9.кола регионалне лиге у ватерполу БВК Црвена звезда угостила је екипу Јадрана из Сплита. Успешнија је била гостујућа екипа резултатом 9:13.

БВК Црвена звезда – Јадран Сплит 9:13 (1:5, 3:4, 3:2, 2:2)

Лоше је Звезда ушла у меч. Већ у првом нападу гости су повели шутем из даљине а већ у наредном и 2:0 након петерца који је скривио Стефан Илић, прецизан је био Анђело Шетка.

Трачак наде да Звезда хвата прикључак донео је Вукићевић голом у ситуацији када је Звезда имала играча више. Нажалост, то није било тако и Звезда не да није ухватила прикључак него је после неколико нереализованих ситуација са играчем више била сурово кажњена па су до краја четвртине гости постигли још три погодка и тако стекли великих 5:1, најпре након искључења Вукићевића а онда и након два петерца.

Немоћ Звезде наставила се и у другој четвртини. На истеку првог минута наставка гости увећавају предност на 6:1 а онда на истеку трећег минута коначно гол за Звезду који постиже најбољи стрелац Звезде у регионалној лиги – Марко Јанковић. 2:6.

Ово је био гол који је мало тргнуо Звезду. Иако су гости у наредна два минута постигли још два гола до самог краја ове деонице деловали безидејно и безопасно, рекло би се највише јер Звезда подигла ниво концентрације у одбрани.

Успела је то Звезда да уновчи у нападу, најпре голом Гусарова након петерца а онда и након лепе акције прецизан шут Танкосића са левог крила. 4:8. Тек на минут до краја четвртине играч више и гол за госте. 4:9.

У трећој четвртини, на истеку првог минута, лепа акција Звезде и брзо лопта стиже до Танкосића на крило, који је шутнуо на гол и погодио пре него што је голман гостију стигао да покрије тај угао.

Прошао је минут игре до следећег гола који је опет постигла Звезда, тачније Радојевић лепим шутем. Гости прекидају ову серију Звезде, и то након играча више. 6:10. Звезда не користи играча више али се и брани у истој ситуацији за госте па онда у следећем нападу не користи ни петерац. Шутирао је Гусаров а голман гостију одбранио.

Следећи до гола стижу гости, након доста узбуђења у базену. Имали су играча више и суђено је Звезди доста ситних фаулова што је изазвало негодовање и публике и ватерполиста Звезде. Пуно нервозе у тим моментима резултирало је петерцем за госте који они реализују.

Но већ у следећем нападу играч више за Звезду који реализује Радојевић, прецизним шутем са бековске позиције. 7:11. Није Звезда имала ни среће у појединим тренуцима у овој деоници јер је госте спасила једном статива а једном пречка из изгледних позиција.

На истеку другог минута игре у последњој четвртини Радојевић постиже гол и смањије на 8:11 али већ у следећем нападу до гола долазе и гости након искључења Петра Касума. Осим два гола у финишу, најпре Танкосића након лепе акције када је остао сам испред голмана гостију и гола Пејковића у последњем минуту издвајамо неколико добрих реакција голмана Звездаше након којих је добио аплаузе публике.

На крају коначних 13:9 за госте у мечу у којем Звезда није успела да стигне предност гостију из прве деонице упркос нешто бољој игри у наставку.

Базен: Милан Гале Мушкатировић

БВК Црвена звезда:
Мишовић, Танкосић, Касум, Глигоријевић, Васин, Илић, Радојевић, Јанковић, Стојановић, Вукићевић, Гусаров, Шулц, Иванов, Мартиновић. Тренер Милановић
Јадран Сплит:
Анић, Бурић, Домагој Зовић, Крапић, Бутић, Пејковић, Power, Врдољак, Висковић, Делић, Шетка, Бего, Сучић, Курир. Тренер Смодлака.

Стрелци: Танкосић(3), Радојевић(3), Јанковић, Вукићевић, Гусаров по 1 за Бвк Црвена звезда а Power (3), Шетка(3), Крапић (2), Домагој Зовић, Пејковић, Врдољак, Висковић и Бего по 1 за Сплит

Играч више: Звезда 11(4), Сплит 9(6).

Петерци:
Звезда 2(1), Јадран 4(4)

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 феб 1, 2020 at 13:28

ZAR NIKOGA U SPORTSKOM DRUŠTVU CRVENA ZVEZDA NE BRINE ŠTO SMO U ODBOJCI U OBE KONKURENCIJE ,U RUKOMETU,ŽENSKOJ KOŠARCI,VATERPOLU DOTAKLI DNO ? ZAR FUDBALSKI KLUB KOJI TREBA DA BUDE KIČMA OSTALIH KLUBOVA SD I KOJI JE ZARADIO 180 MILIONA EURA U ZADNJIH 5 GODINA NE MOŽE DA ODVOJI NOVAC DA SE OVO PROPADANJE SPREČI ? OGROMAN NOVAC SMO DONIRALI BOLNICAMA,ŠKOLAMA,ŠTO JE U REDU,ALI ZAR NE MOŽE FK DA ODVOJI SAMO PO JEDNU MESEČNU PLATU DVA-TRI FUDBALERA ŠTO BI BILO DOVOLJNO ZA NEKOLIKO VRHUNSKIH POJAČANJA U VATERPOLU ,ODBOJCI,ŽENSKOJ KOŠARCI ? POGLEDAJTE OVE NASLOVE IZ DRUGIH SPORTOVA, OVO JE BRUKA I SRAMOTA.AKO NE MOŽETE DA NEŠTO URADITE BOLJE DA RASFORMIRATE POMENUTE KLUBOVE DA SE NE BRUKAMO PORAZIMA I PONIŽENJIMA PROTIV EKIPA IZ SELA SRBIJE KOJA IMAJU MANJE STANOVNIKA NEGO ZAPADNA TRIBINA MARAKANE ?

Reply

Leave a Comment