Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеПрипремеФудбал

Гаврић: „Трудићу се да будем један од најбољих играча Звезде“

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић означио га је као једног од најбољих играча клуба, без обзира што нема искуства у првом тиму. Одлична полусезона у дресу Графичара била је јасан наговештај да српски шампион мора мајчински да пригрли своје дете из Угљевика. И да му да озбиљну шансу, да креацијом и дриблинзима изгради сопствени идентитет на суперлигашкој сцени. Лако је погодити о коме је реч – Жељко Гаврић.

Очекивања су порасла после две утакмице у Белеку, на којима је Гаврић био врло запажен. Видело се да му не недостаје храбрости да се као шило пробија кроз супарничку одбрану.

– “Чуо сам за речи директора Звездана Терзића. Можда у овом тренутку нисам најбољи, али ћу се трудити да будем један од најбољих играча Звезде. То је част, али и оптерећење. То је све саставни део спорта”, поручио је Жељко Гаврић.

Млади репрезентативац Србије је сада као велико парче глине коју ће Дејан Станковић морати да обликује. За сада млади крилни играч има само речи хвале за новог шефа стручног штаба.

– “Феноменалан је као човек, имали смо много разговора индивидуално. Имао сам трему, јако сам био узбуђен. Деки ми је рекао да се опустим, имао сам проблем првих дана. Био сам стегнут. Нисам могао да се разиграм и тако осетим екипу. Сада је све у реду. Он ми је био један од идола из детињства. Не играмо на истој позицији, али карактерно ми се јако допао”.

Гаврић је редом из плодне Семберије, бар када је реч о Звездиним бисерима. Стасавао је у непосредној близи Бијељине одакле су Лука Јовић И Дејан Јовељић.

– “Често се чујем са Јовељићем… Велика ми је био подршка, били смо и цимери у младој репрезентацији. Овде у Звезди највише комуницирам са Беном и Милуновићем”.

Дриблинг је оно што је издвајало Жељка Гаврића у млађим категоријама. Навијачи могу да се надају да ће слично бити и у сениорском фудбалу. Посебно што се публика у Љутице Богдана лако заљубљује у такве играче.

– “Знате како волим да дриблам. Вежбом се долази до рутине. Од иностраних играча ми се највише свиђа Вилфред Заха из Кристал Паласа. Највише личим на њега. Бар када је стил игре у питању”.

Члан је шампионске генерације Звездиних омладинаца која је стигла до пехара преокретом против вечитог ривала (4:3). Иако су црвено-бели губили, Жељко Гаврић их је повео ка титули.

– “Само сам ја из те шампионске екипе у првом тиму. Наравно и Ераковић који је сада са Графичаром. То су ми најдражи тренуци у каријери. Губили смо 3:0 после првог полувремена. Некако нисмо били концентрисани. Међутим, тренер Лешњак је ушао у свлачионицу. Био је кратак, рекао је да сме да да прст да ћемо ми да окренемо резултат. То је био кључни моменат утакмица. Било је сјајно”.

Са седам голова и пет асистенција у јесењој полусезони као играч Графичара заслужио је позив у младу репрезентацију Србије. Тада су почеле приче да момак рођен 2000. године мора да аванзује и добије шансу у првом тиму. Међутим, чекали су га преговори око продужетка уговора са црвено-белима.

– “Први пут сам се таквим стварима сусрео у каријери. Говорим о преговорима, новом уговору… Међутим, брзо смо се договорили. Клуб је показао да жели да ме задржи. Дошла је та млада репрезентација, на чему могу да се захвалим селектору Илији Столици”, истакао је Гаврић.

(извор/фото: mozzartsport.com)

Повезане вести

Leave a Comment