Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Судар напада и одбране

У оквиру 22. кола најпрестижнијег европског кошаркашког такмичења Црвена звезда у „Штарк Арени“ дочекује екипу Ефеса. Након серије од 4. победе у ЕЛ црвено – бели су везали 3. узастопна  пораза. Међутим последњи пораз, забележен на гостовању Бареселони, даје разлога за оптимизам онолико колико то пораз може дати. Егал утакмица са једним од фаворита такмичења може бити прави путоказ Драгану Шакоти и његовим играчима како се супротставити лидеру на табели.

Увек нерадо виђен гост на утакмицама Црвене звезде, тренер Ефеса Ергин Атаман, у последње две сезоне проживљава можда и најблиставије тренутке своје каријере. Након историјског пласмана на Ф4 прошле сезоне његова екипа наставља у одличном ритму и ове и тренутно је са само 3 пораза лидер на табели Евролиге. У серији су од 6 узастопних победа, имају само 1 пораз (ЦСКА их је добио у Истанбулу резултатом 81:80) у последњих 15 утакмица. На крилима сјајног Шејна Ларкина екипа игра одлично и пуца од самопоуздања. Ларкин просечн бележи 21,6 поена по мечу што га ставља на чело листе стрелаца ЕЛ. Уз то има и одличне процента шута, нарочито треба истакнути да је на 52% у шуту за 3 и то на великом узорку (67/129). Васа Мицић је са просеком од 14,2 поена  други стрелац а уз то је са 5,8 асистенција у просеку по мечу први асистент екипе. Остатак тима има своје улоге које квалитетно износи, Балбај, Данстон и Синглтон су ту кад је одбрана и скок у питању, Круно Симон ради од свега по мало и везивно је ткиво екипе, Бубоа и Андерсон су увек способни за поентерски допринос ако затреба а у ростер се после повреде вратио и Адриан Моерман…Ефес је са тимским процентом шута  за 3 од 41,66% лидер ЕЛ. Чак седморица играча шутирају преко 40% са дистанце а близу је и осми, Васа Мицић, који је на 39,8%.

Очекује нас судар напада и одбране. Ефес има други најефикаснији напад (87) док је Звезда друга најчвршћа одбрана Евролиге. Поготово је битно то што Звезда квалитетно брани шут за три јер је Ефес у мечевима које је губио подбацио управо у том сегменту, шутиравши 30,1% за три што им је напад свело на 71,3 поена у просеку. Занимљиво је да је Ларкин једну од најлошијих партија у ЕЛ одиграо управо против Звезде у Истанбулу. Меч је завршио са 11 поена, претежно их је постигао са линије слободних бацања (7/8) док је из игре имао 0/2 за два и 2/8 за три. Нема сумње да ће и сада фокус Звездине одбране  бити на њему. Усмераваће га на леву, њему слабију страну, мењаће чуваре на њему, покушаће да га нападају кад год је могуће и тако га изморе. Доласком Штимца и Пантера Звезда може да рачуна на додатне поене али је одбрана та која мора да сведе напад Ефеса на неку меру коју Звездин напад може да произведе. Колико се може чути за сутрашњу утакмицу у тиму Ефеса су неизвесни Мицић и Данстон и остаје да се види да ли ће се они појавити на паркету „Штарк Арене“. Суштина остаје иста – уколико Црвена звезда жели да опстане у борби за плеј оф мора да побеђује на домаћем терену. Неке шансе су већ пропуштене и сада нема друге, морају се побеђивати најбољи. Уз прави приступ, уз оно позитивно „лудило“ на терену и трибинама које смо већ имали прилике да видимо у прошлости, уз праву синергију паркета и трибине све је могуће. Ако нас је историја нечему научила то је да непобедивих у Евролиги нема. 

– Евролига, 22. коло:
Црвена звезда мтс – Ефес
Дворана: „Штарк Арена“
Датум: Петак, 31. јануар
Почетак: 19:00 часова

Повезане вести

2 comments

MILOS RANKOVIC јан 30, 2020 at 22:19

MISLIM DA SUTRA MORA BITI PUNA DVORANA,MUKA MI VISE DA SLUSAM KAKO OVE PRODANE DUSE IZ KOMSILUKA IMA BOLJE NAVIJACE,DA SUTRA BUKVALNO PROMUKNEMO AKO TREBA,ONI JESU BOLJI ALI NISU NEPOBEDIVI,SA NAVIJANJEM KAO PRE TESKO DA MOZE KO DA NAS DOBIJE,OVO NAVIJANJE U ZADNJIH GODINU DANA JE LOSE U ODNOSU KAKO MOZE,DOLAZI I NAJGORI COVEK U KOSARCI KOJI NAS JE NAZIVAO RUZNIM IMENIMA ataman,ZATO BRACO SUTRA PODRSKA ZA NASE IGRACE

Reply
Dragan јан 31, 2020 at 18:52

Nema Ranke od oune dvorane ništa! Ako bude pola dvorane biće dobro… Navijačka grupa je pukla, to je sad skupuna ološa koje zabole za Zvezdu!

Reply

Leave a Comment