Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Панков: Звезда има ДНК победника

Црвена звезда има свој циљ и биће најбоља кад буде најпотребније, тврди наш штопер Радован Панков, који је против Арке на неки начин утицао на изједналујучи погодак.

За Звезду не важи она пословица „да резултати нису битни на припремама“, осврнуо се Панков на први припремни меч против Арке који је добијен 3:2.

За нас су резултати увек битни. Тако се ствара победнички металитет. Реално, Звезда је клуб која има ДНК победника. Противник је свестан против какве величине игра. Нисмо ми било ко! Пољацима за десетак дана почиње шампионат па је утакмица по интензитету била такмичарског карактера. Нама су биле тешке ноге јер није прошло ни 24 сата од претходног најјачег тренинга у овом циклусу, док је њима дуел са нама био нека врсте „генералке“ пред наставак сезоне – каже Радован.

Осетили су наши играчи и атипичан турски критеријум суђења где се дозвољава грубља игра.

– Судијски критеријум је овде чудан, тако вероватно суде и у турском шампионату. Чујемо да се много тренера жали на те њихове критеријуме а то смо и сами видели. Морамо и ми да разумемо противнике, јер играчи који дођу на припреме су жељни доказивања и хоће да се наметну својим шефовима струке и од тога долази та нервоза и агресвност на терену. Ако је већ тако, ми одговарамо истом мером.

Наш клуб је и на клупи добио победника, истиче Панков и бираним речима говори о шефу струке Дејану Станковићу.

– Одушевљен сам њиме, његовим стручним штабом и захтевима. Унео је много позитивних новина. Нема шта, види се да је озбиљан човек, прави даса, а био је врхунски фудбалер, један од ретких који је дуго играо на високом нивоу и за клуб и за нашу репрезентацију. Прија нам рад са њим и посебно прича. Разговара са свима, од најстаријих до најмлађих. Свима посвећује посебну пажну.

Већ сутра наш тим очекује нови контролни меч са Вардаром.

Ови су припреме, акценат је у овом часу више да се истрчимо, да будемо на тој некој оптимали што се тиче трке зато су и играли против Арке две поставе по 45 минута. Имамо ми свој циљ и знамо кад треба да будемо најбољи, тада ћемо и бити – уверава Панков додајући да су услови за рад и одмор фантастични у хотелском комплексу „Регнум“.

The post Панков: Звезда има ДНК победника appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment