Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

И опет акценат на кондицији

Фудбалери Црвене звезде одрадили су јутрос по киши тренинг у Белеку, укупно пети од доласка, а фокус је кроз низ занимљивих вежби био на што бољој физичкој припреми.

Припрему за тренинг кондициони тренер Федерико Панонћини одрадио је у фитнес центру хотела „Регнум“, тако да су фудбалери спремни дошли на терен. Ни киша која је падала није им покварила добро расположење иако их је чекао један озбиљнији сет кондиционих вежби који је на око варљив јер су наши играчи захтевне вежбе са приличном лакоћом радили.

Приликом сета вежби кроз које су у ротацијама пролазили сви играчи користиле су се траке, мале препоне и препреке а све и циљу побољшања брзинских способности, координације и снаге. Од прехладе се опоравио и Душан Јованчић који са кондиционим тренером Николом Тодорићем истрчавао у лаганом ритму кругове око терена, затим радио одређене вежбе које ће му помоћи да се лакше прикључи поподневном раду.

У једној врсти игре на скраћеном простору, фудбалери подељени у две групе су одрађивали оно што је од њих као захтеве поставио тренер Дејан Станковић. Они су се односили на одређене дефанзивне захтеве.

Голмани су имали занимљив тренинг са лоптама у три величине: фудбалском, једном мањом од рукометне и тениском.Тренер Душан Гашић поред рукавица држао је и тениски рекет у руци а све вежбе суи мале за циљ одржавање и побољшање рефлексних реакција.

The post И опет акценат на кондицији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment