Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКонференције за медијеКошаркаНајновијеРегионална лига

Шакота: „Увек морамо да играмо на победу. Немамо права на киксеве“

Кошаркаши Црвене звезде остварили су веома важну победу у оквиру 17. кола регионалне АБА лиге. Црвено-бели су у дворани у Лакташима савладали екипу Игокее резултатом 94:79 и овом победом омогућили су себи да у последњих пет лигашких мечева изборе што бољу стартну позицију пред старт директне борбе за одбрану шампионског прстена.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота рекао је вечерас да је кључ утакмице против Игокее био тај што су његови играчи успели да зауставе скок игру својих противника, као и да црвено-бели више немају простора за резултатски кикс.

– „Ситуација је таква да увек морамо да играмо на победу и немамо више права на киксеве. Честитам екипи Игокее на досадашњим победама, окренули су читаву ситуацију на табели и на добром су путу. За нас је било битно да спречимо Грина да организује екипу и да зауставимо офанзивни скок Игокее, који је према статистици, најбољи у лиги. Успели смо и мислим да је то кључ наше победе“ – рекао је Шакота на конференцији за медије.

Тренер црвено-белих осврнуо се и на предстојеће утакмице у Јадранској лиги и Евролиги и изразио наду да ће ускоро све играче имати на располагању.

– „Долази нам дупла недеља, играмо против Партизана, па Панатинаикоса, Химкија у Москви и онда идемо у Бар. Играмо много утакмица, надам се да ће се опоравити и преостала два играча која су на путу да се опораве и да ћемо онда моћи да их ротирамо у свим тим утакмицама“ – завршио је Шакота.

Повезане вести

Leave a Comment