Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Девојкама измакла победа

Одбојкашице Црвене звезде су на Бањици у утакмици 15. кола Суперлиге својиле бод против екипе ТЕНТ-а 2:3 (24:26, 12:25, 25:13, 25:22, 12:15).

Наше девојке као да се нису довољно загрејале, па је ТЕНТ експресно дошао до вођства од 7:1. Пријем је често био ван три метра, а напад лако читљив, тако да су гостујуће одбојкашице одржале велику предност и на 15:8. Лазић на примачкој позицији је задавала велике муке нашим девојкама, јер никако нису успевале да реше њене смечеве. И када је изгледало да се ништа неће променити до краја овог сета, Звездине одбојкашице су почеле ангажованије да играју у пољу и да из одбрана успешно реализују контре. Милуновић је из друге линије успешно напала за 19:20, а онда је Јековић погодила ас за прво изједначење. До краја сета је било веома неизвесно, али су гостујуће одбојкашице ипак биле сталоженије. Сет су добиле захваљујући двема грешкама наших девојака.

У наставку се поновила слична ситуација. Црвено беле нису успевале да дођу до своје игре, па су гошће дошле до невероватних 11:1. Грешке су се низале, ТЕНТ је одржао лекцију из добре припреме за игу противница и сет је завршен убедљиво за гошће 25:12.

У трећем сету су се Звездине одбојкашице коначно пробудиле. Сервис је одличо функционисао, а самим тим и блок. Тара Таубнер, која је заменила Ању Ашоњу, је нападала са неком новом енергијом, а Јековић и Ђорђевић су нанизале неколико ас сервиса. ТЕНТ је убедљиво савладан са 25:13.

Ни у четвртом сету Звезда није дозволила противницама да дођу до даха. Милуновић је почела са два аса, а придружила јој се и Божица Марковић. Затим се до резултата 12:12 играло поен по поен. После два ас сервиса Лазићеве, при резултату 19:21, Владисављев је заменио дијагоналу техничар-коректор и увео Симић и Ашоњу. Изузетно пожртвована Симић је унела живост у игру Црвене звезде и сет је добијен резултатом 25:22.

И када је изгледало да су наше одбојкашице на прагу победе, од почетних 4:3 за Звезду, нашим грешкама гошће су стигле до вођства од 8:4. Милуновић је блоком један на један против искусне Андрић и са два успешна смеча пружила наду домаћим навијачима, али даље од тих 8:9 и једног поена заостатка Звездине одбојкашице нису могле. Милица Тасић, која није имала своје вече, три пута за редом није успела да прође и то је означило 12:9 за ТЕНТ. После грешке гостујућих одбојкашица, погрешила је са сервис линије и Тара Таубнер. Следи успешна кореја Божице Марковић, ипак ТЕНТ блоком завршава на 15:12.

У екипи ТЕНТ-а доминирала је Лазић са освојених 28 поена, а најефикасније у Црвеној звезди је била Божица Марковић са 16 поена.

У наредном колу Црвена звезда гостује Железничару из Лајковца.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТЕНТ 2:3 (24:26, 12:25, 25:13, 25:22, 12:15)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 400. Судије: Зоран Радовановић и Ђорђе Стевановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 11 , Цветковић, Јековић 6, Симић 1, Марковић 16, Степановић (либеро), Видојевић 1, Милуновић 11 , Ђорђевић 5 , Ашоња 4 , Тасић 13. Нису играле: Станковић (либеро), Вучићевић и Делић. Тренер: Александар Владисављев

ТЕНТ: Ђуровић 15, Исаиловић, Сушић, Јакшић 7, Тадић (либеро), Куртагић 1, Андрић 2, Мијатовић 9, Лазић 28, Ћеранић 1, Гочанин 11.
Није играла: Петровић, Цветковић и Пакић (либеро). Тренер: Милан Гршић

The post Девојкама измакла победа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment