Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

ЕЛ и КК Црвена звезда у заједничкој акцији „Недеља образовања“

Целокупна Евролигашка породица током утакмица 21. кола указаће и посветиће пажњу на важност образовања учења.

Тим поводом Евролига прославља Међународни дан образовања.

Образовање и учење је основно људско право, такође и јавно добро и обавеза сваког друштва.

На важност образовања указују и Уједињене Нације које су 24. јануар прогласиле Међународним даном образовања.

Без обзира што велики део планете и друштво у целини имају у својим постулатима и важност обазовања, милионима људи и данас у 21. веку основно образовање и могућност да уче и стекну основна знања и даље нису доступни.

Како би још једном истакли важност образовања, у евролигиној породици кроз искуства играча и тренера који су ове године учесници овог такмичења, поделиће своја искуства која су имали као ђаци, средњошколци, студенти и истаћи важност образовања.

КК Црвена звезда и у овом сегменту на овим просторима предњачи, својим делима. Свим играчима млађих селекција је омогућено и у обавези су да похађају наставу коју је обезбедио клуб, кроз своју школу и Колеџ Београд који су у образовном систему Републике Србије, а кроз те учионице прошла су многа сада већ позната кошаркашка имена попут Лазића, Добрића, Гудурића, Кешеља, Ребића, Ристића, Тејића, Раданова…

Такође, клуб је јасно поставио правила да нико од играча млађих селекција нашег клуба не може да тренира и игра такмичарске утакмице, уколико су му оцене у школи лоше.

Свим играчима КК Црвена Звезда омогућено је кроз сарадњу са Факултетом за спорт Никола Тесла Универзитета Унион, као и Факултетом Организационих Наука Београдског Универзитета да похађају наставу, студирају и стекну универзитетско образовање. Велики број наших играча Дангубић, Лука Митровић, Гудурић, Ребић…) је ту погодност и искористио како би стекли додатно образовање које ће им значити и када престану професионално да се баве спортом!

Током ове недеље Евролига је искористила ову акцију да кроз активности клубова који су домаћини у овонедељним мечевима, кроз серије интервјуа, посета локалним школама и додатним промо акцијама на утакмицама још једном истакну важност учења и образовања, јер богатство које стичете учењем, нико не може да Вам одузме, и то знање можете да користите и да промовишете праве вредности као спортиста и јавна личност.

КК Црвена звезда се као друштвено одговоран клуб на свим нивоима, са задовољством прикључио и учествовао у овој акцији.

The post ЕЛ и КК Црвена звезда у заједничкој акцији „Недеља образовања“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment