Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Кадети Звезде Б почели припреме

Добро расположење и тимски дух је оно што је током јесени успостављено и што карактерише екипу Николе Ђуровића. Кадети нашег развојног тима Графичара су се окупили, одрадили први тренинг и почели припреме за наставак такмичења и нове изазове који ће бити постављени пред њих током пролећног дела сезоне.

Одржао је Никола Ђуровић први тренинг у 2020. години у нешто измењенијем саставу у односу на онај у прошлој години. Сјајним играма у дресу Графичара за дрес кадета Црвене звезде изборили су се: дефанзивац Павле Бјелановић, везисти Матија Глушчевић, Марко и Лука Стојановић, као и нападач Немања Јанковић. Графичар се у Кадетској лиги Србији налази на осмом месту са 25 освојених бодова, а Ђуровић најављује још бољу игру на пролеће.

Екипа је на паузи радила све оно што им је било задато и веома сам срећан због тога. Дошли су поприлично спремни, што говори о њиховој вољи и жељи за напретком. Још увек нисмо кренули са тренинзима високог интензитета, већ радимо на техничким стварима, али ћемо како време буде одмицало да подижемо ниво тренинга и припремамо се за почетак сезоне. Амбиције за пролеће су такве да се не мењају. Морамо да уклопимо развој и резултат. Надам се да ће играчи наставити да испуњавају све договоре, као и до сад. Није нам приоритет место на табели, али спортска амбиција је да желимо да будемо први врху – истиче Ђуровић.

На прозивци кадета Графичара нашла су се 24 фудбалера: Урош Китановић, Михајло Војводић, Васко Василев, Марко Нинковић, Андрија Ћурчић, Братислав Марић, Стефан Лековић, Богдан Пецарски, Душан Пецарски, Стефан Мелентијевић, Немања Видојевић, Вељко Лолић, Павле Огњеновић, Александар Гајинов, Матеја Бојовић, Игњат Брајић, Давор Ракић, Павле Попесковић, Ненад Петровић, Јован Марковић, Предраг Ловрић, Данил Тимофеев, Данило Цвејић и Коста Веселиновић.

Појачали су се кадети Графичара из Звездиних млађих кадета које са клупе предводи Владимир Вучић. У старију генерацију су прекомандовани: Лековић и Видојевић.

Ђуровић наводи да ће његов тим имати неколико контролних утакмица против врло квалитетних опонената.

Већ 1. фебруара ћемо одмерити снаге са Војводином, а седам дана након тога са Радничким из Зренајнина. Против Радничког из Крагујевца играмо 12. фебруара, а после тога ћемо имати недељу где ћемо одморити од утакмица. На Охриду ћемо одмерити снаге са Вардаром и Работничким, а накнадно ће бити утврђен још један противник. Мислим да ћемо имати сјајне противнике и све услове да се што боље припремимо за пролећни део сезоне – рекао је Ђуровић.

Кадети Графичара ће тренирати у Србији до 26. фебруара када путују у Охрид у ком ће бити до 5. марта, након чега ће се окренути такмичарским обавезама у првенству.

The post Иза југа Маракане – Кадети Звезде Б почели припреме appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment