Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Десеткована и ослабљена Црвена звезда поражена од Монтане

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у 14.колу WABA лиге у дворани „Баскет Сити“ од Монтане 59-93 (18-17, 18-21, 17-23, 6-32).

Иако је резултат превисок, он у овом случају не осликава право стање ствари. Црвена звезда је играла без 9 играчица, простора за ротацију практично није било, али су пуне три четвртине лидеру регионалног такмичења парирале изабранице Драгана Вуковића на које је могао да се ослони за овај меч.

Ивана Катанић, Милица Бојовић, Маша Јанковић, Тамара Чорто, Николина Деурић, Маријана Зукановић, Катарина Дешић, Ђурђина Ђокић и дуже одсутна Невена Наумчев. На клупи је била капитен кадетске селекције Ива Кецман, али је и она повређена у недељном дуелу против Радивој Кораћа, и није била у могућности да наступи.

Оне које су могле одиграле су прво полувреме одлично, енергично, борбено. Звезда је отворила утакмицу серијом 10-2, Монтана успела да са две мини серије преузме вођство (12-13), али су Нађа Недељков и Ма Митровић одбиле налет гошћи, да би Тина Требец поставила 18-17 за крај првих десет минута.

Две везане тројке гошћи на старту друге деонице за 20-23 у корист бугарске екипе, а затим је уследио период игре кош за кош и константне промене вођства, до нове мини серије Монтане 5-0, (30-34). Нина Тешић и Нађа Недељков су одговориле истом мером, а Димана Георгиева погодила уз звук сирене за 36-38 на крају првог полувремена.

Скраћена ротација, брз темпо игре и исцрпљујућа борба са доста искуснијим и свежијим противницама узела је маха у другом полувремену. Укупна серија 10-0, када се урачунају и поени са краја друге четвртине, резултатски је одлепила Монтану, а серија 6-0 донела и прво двоцифрено вођство, (37-50). Ни тада нису поклекле црвено-беле, Милина Мишељић је „вукла“ своју екипу, уз помоћ Тамаре Чубре, а серијом 5-0 коју су креирале Нина Тешић и Марта Митровић Звезда је пришла на осам поена минуса пред последњих 10 минута, 53-61.

Нису имале снаге у последњем кварталу црвено-беле. Хелена Ковачевић, Дуња Зечевић и Јована Спасовски су помагале са клупе, а затим и након овог дуела наступале за своју генерацију. Великим серијама Монтана је успела да сломи отпор, а четири од осам тројки (8/16) су погодиле у последњој деоници. На крају, висок тријумф лидера на табели, 59-93.

Најефикаснија је била Нина Тешић са 13 поена, Марта Митровић је убацила 12, двоцифрена је била и Марта Вуловић са 10, а Милина Мишељић је постигла 9.

Црвена звезда за викенд гостује у Крагујевцу, екипи Радничког, док у наредном колу WABA лиге предстоји дуел у Цељу.

ККЖ Црвена звезда: Чубра 7 (7ск 9ас 2укл), Тешић 13 (2ск 3ас 2укл), Вуловић 10 (3ск), Недељков 8 (4ск 4укл), Митровић 12 (2ск), Кецман, Зечевић (1ск 2блк), Спасовски (1укл), Ковачевић (2ск), Мишељић 9 (6ск 4ас 3укл 1блк). Тренер: Драган Вуковић.

 

Повезане вести

Leave a Comment