Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiбриџВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

АБА ј.т.д. лига: Сјајна трећа четвртина за рутинску победу Звезде

 

Мега Бемакс – Црвена звезда 85:103 (18:20, 25:29, 19:32,23:22)

 

У последњој утакмици 15.кола АБА ј.т.д. лиге, Звезда је у хали на Новом Београду савладала поледњепласирану екипу Меге, после сјајне треће четвртине. Након егал утакмице у првом полувремену, током којег је Мега преко Перија,Симоновића и Месичека  задала доста проблема нашим кошаркашима. Звезда је потом одиграла сјајно трећу четвртину, када је и стекла максималних 21 поен предности, и решила питање победника, пре свега захваљујући одличном проценту шута из игре.

Звезда је нешто боље започела утакмицу и тројком Лазића повела са 7:3 али млади и, против Звезде, увек мотивисани играчи Меге нису допустили да се наша екипе значајније одлепи па су преко Симоновића и Месичека, који је везао 5 поена, серијом од седам погодака стекли три поена предности – 10:7. У тим тренуцима, Звезда је ушла у први проблем будући да је Симанић, као једина права четворка, експресно зарадио три фаула. До краја четвртине, играла се егал утакмица, Мега је добро парирала захваљујући Симоновић и Месичеку, пре свега, па је наша екипа на прву паузу отишла с минималном предношћу 18:20.

На самом почетку друге деонице, нашу екипу задесио је још један малер с обзиром да је Давидовац на једној нози напустио паркет због повреде. У наставку друге четвртине, Звезда је заиграла нешто боље па је са пет поена Добрића, те кошевима Џенкинса и Гиста дошла до осетније предности- 25:30. Током тог дела игре истакао се и Штимац са 3 асистенције а његовим поенима са ниског поста Звезда је стекла максималних +7, у првом полувремену – 27:34. С друге стране Мега је, углавном претила преко Перија, али је тројком Берона Звезда поново стекла максималну предност – 36:43. На велики одмор наши кошаркаши су отишли са 6 поена предности – 43:49. Током првог полувремена, Звезда је шутирала одличних 72,2%(13/18) за два поена и имала 11 тимских асистенција.

Звезда боље отвара трећу четвртину и закуцавањем Кузмића, те тројкама Џенкинса и Лазића долази до 11 поена предности – 59:48. Милојевић је био принуђен да врло брзо затражи тајм-аут а одмах након минута одмора који је затражио тренер Меге уследила је нова серија Звезде од 5:0. Тројку је, најпре погодио Симанић за свој пети поен а онда је се надовезао и Берон са полудистанце за вођство Звезде 48:64 па је Милојевић морао да затражи нови минут одмора. Оно што није било добро у тим тренуцима јесу две личне грешке Симанића за три минута колико је провео на паркету у трећој четвртини. Имајући у виду да му је то била 5.лична грешка, Шакота је морао да употреби Јовановића на позицији крилног центра. Предност Звезде је у тим тренуцима само расла па је након неспортске личне грешке Атића над Лазићем, наш капитен био сигуран оба пута са пенала а онда је Берон тројком донео највећу предност Звезди 48:69. Мега је преко Перија, који је везао 5 поена, успела мало да ублажи убедљиву предност Звезде али је одмах тај напад противника одбио са 5 везаних поена, повратник у тим, Џенкинс, који је одиграо вероватно своју најбољу утакмицу од почетка сезоне. Звезда је, иначе, у првом полувремену погодила 4 тројке из 11 покушаја а у трећпј четвртини је убацила још 6 погодака за три поена уз осличан проценат шута од 50%. После врло добре треће деонице, Звезда је на одмор пред последњу четвртину отишла са деветнаест поена предности -62:81.

Током последње деонице, Мега је преко Перија покушавала да закомпликује утакмицу али су наши играчи сигурном игром, привели утакмицу крају без икаквих проблема.

Звезда је добром игром у другом полувремену стекла убедљиву предност захваљујући доброј партији Џенкинса, Пантера и Берона, што је омогућило Шакоти да максимално одмори нашег најбољег играча Брауна, који је одиграо првих четири минута утакмице и после тога није било потребе да се враћа на паркет, посебно ако се узме у обзир да нашу екипу очекује паклена недеља оличена у дуплом колу Евролиге.

Већ у среду Црвена звезда, у оквиру Евролиге, дочекује Жалгирис. 

Дворана: Хала спортова Ранко Жеравица

Гледалаца: 2.000

МЕГА БЕМАКС: Мишковић 2, Пери 31, Атић 6, Марјановић, Ашћерић 4, Симоновић 18, Ненадић 8, Церовина, Мацура 2, Танасковић 4, Станић 3, Месичек 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА :  Пантер 13, Кузмић 6, Браун 2, Давидовац 5, Лазић 8, Берон 17, Добрић 5, Гист 11. Џенкинс 17, Симанић 5, Јовановић 2, Штимац 11. Тренер: Драган Шакота

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC јан 13, 2020 at 22:32

OVO JE BILO BAS RUTINSKI,ZAO MI JE SAMO STO FILIJALU groblja NISMO JOS VISE RAZBILI.VIDIM SLIKAJU SE SA IGRACIMA MEGE U ARENI,ALI DZABE SHVATITE VISE SVE CEMO VAS ODRATI OD siptara IZ podgorice,PRODANIH DUSA IZ LJUBLJANE,DO NAJVISE OVIH STO SE LOZE,VI NISTE SVESNI KAKO CEMO DA VAS RASTURAMO U PLEJ OFU,SAD CE FMP DA VAS GAZI U SUBOTU,SAMO MOLIM BOGA DA NAS OVE POVREDE ZAOBIDJU,ONI AKO NEUDJU U EVRO LIGU RASPADAJU SE,A NECU UCI U EVRO LIGU,ZVEZDA JE ZA groblje GOLDEN STEJT SA KARIJEN,DANKANOM I TOPSONOM,BOLJI SMO VIDI SE IZ AVIONA,SA OVA TRI NOVA IGRACA,TO JE TO

Reply
Србин са Космета јан 13, 2020 at 20:56

Рутински!
Ђенка коначно онакав какав желимо да буде.Гист се полако враћа,Јовановић сасвим солидан,ма све је добро.Сад да добијемо ове две и да подигнемо самопоуздање и докажемо свима да смо стварно на овим просторима најбољи!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 13, 2020 at 20:04

laganica :slavlje: :slavlje:

Reply

Leave a Comment