Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновије

Црвена звезда у Хали спортова „Ранко Жеравица“ игра за наставак победничког низа

У оквиру петнаестог кола регионалне АБА лиге Црвена звезда иде у госте екипи Мега Бемакса.

Утисци са невероватног меча зачињеног веома важном победом против француског Асвела се још нису слегли а већ следи ново искушење. Звезда у Хали Спортова „Ранко Жеравица“ гостује екипи Мега Бемакса која у овом тренутку заузима последње место на табели АБА лиге. У складу са лошим стартом сезоне у Меги су се у последње време десиле неке промене у саставу. У тим је прво дошао а затим га убрзо и напустио Ненад Миљеновић, Урош Трифуновић се након кратког боравка у екипи вратио у Партизан, Огњен Чарапић је отишао у екипу ЈЛ Боург Баскет док су у Мегу стигли Кендрик Пери и доскорашњи кошаркаш Црвене звезде Немања Ненадић. Раније током сезоне појачао их је  и бивши кошаркаш Олимпије Блаж Месичек.

Од доласка Кендрика Перија Мега игра изузетно ефикасно. На последња три меча постизали су редом 102, 95 и 100 поена. И поред тога су 2 од споменута 3 меча изгубили па је лако лоцирати њихов главни проблем. Као најбољи играч током сезоне се профилисао млади центар Марко Симоновић. Убедљиво је најефикаснији играч и најбољи скакач свог тима. Поентерски га кроз сезону прате Мишковић, Атић и Месичек а велики допринос на том делу терена дао је и Пери који на три одигране утакмице има просек од 21,3 поена и 5 асистенција. За 3 поена шутира одличних 47,8%.

Што се тиче Црвене звезде сигурно је да је самопоуздање играча након онакве победе над Асвелом велико. У тим се, након неколико дана боравка у Америци из личних разлога, вратио Чарлс Џенкинс који је јуче одрадио и тренинг. На сваком мечу АБА лиге резултат је императив али би на мечу који следи био пожељан јак почетак момака у црвено – белом који би Драгану Шакоти дао могућност да контролише потрошњу играча уочи дуплог кола ЕЛ које је на програму следеће недеље. Након меча са Мегом у понедељак Звезду очекују и окршаји са Жалгирисом у среду и Албом у петак. Због тога је веома битно да у утакмицу са Мегом играчи Драгана Шакоте уђу јако од почетка и концентрисано, да искористе падове у игри које ће млада екипа Дејана Милојевића сигурно имати и тако забележе рутинску победу. Црвена звезда и Мега су у АБА лиги често играли неизвестне утакмице али их је  увек добијала Звезда. У досадашњих 16 утакмица против овог ривала црвено бели су забележили свих 16 победа. Све сем седамнаесте победе у низу било би велико изненађење.

За крај треба напоменути да је управа Мега Бемакса одлучила да улаз на сутрашњу утакмицу буде слободан. Преузимање бесплатних улазница за горњи прстен трибина ће бити организовано на билетарници Хале спортова Ранко Жеравица  на дан утакмице од 15 часова па до почетка меча. Имајући у виду и ограничени капацитет хале, посетиоци ће моћи да преузму максимално по 2 карте по човеку. Улазнице за доњи прстен трибина неће бити у слободној дистрибуцији већ ће исте бити подељене пријатељима и спонзорима клуба Мега Бемакс.

–АБА лига, 15. коло:
Мега Бемакс – Црвена звезда мтс
Дворана: Хала спортова „ Ранко Жеравица“
Датум: Понедељак, 13. јануар
Почетак: 17:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment