Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Станковић: „Да створимо јаку и паметну игру“

Сунцем обасјана Маракана дочекала је данас почетак зимских припрема пред наставак сезоне. Нови тренер нашег тима Дејан Станковић обратио се пред великим бројем медија испред свалчионице и изнео очекивања пред наставак сезоне као и план припрема. Говорио је и о својим идејама, а нагласио је жељу да младим фудбалерима пружи прилику да покажу квалитет.

 

– Честитам свима празнике и да пожелим свима здравље, срећу и успех у наредном периоду. План припрема је следећи: сутра рано ујутру путујемо у Пафос, на Кипар где ћемо бити десет дана и где ћемо одиграти једну пријатељску утакмицу, која није била у плану, али сам је ја убацио као награду после напорног рада. После тога имамо два дана слободно и већ 24. јануара путујемо у Анталију где ћемо бити до 7. фебруара. Тамо ћемо одиграти шест пријатељских утакмица којима ћемо дати значај, не делимо их на слабије и јаче, ући ћемо у сваки меч са истим мотивом. Надам се да ће играчи бити спремни, пре свега здрави, као и да ћу имати све првотимце на броју током свих ових дана припрема – истакао је Станковић.

Изнео је нови тренер црвено-белих и очекивања пред наставак сезоне.

– Лично, немам 11 бодова предности јер крећем од нуле, тако да ћу то преусмерити на играче, понашаћемо се као да немамо предност и као да почиње шампионат. Очекујем да створимо јаку, здраву и паметну игру, а потрудићу се и верујем да ћу из мојих играча извући 150 одсто. Лествица је подигнута, а ја ћу пробати да направим нову “личну карту” Црвене звезде, да дам нови “ИД” мојим играчима. Нећу одустајати од своје идеје, имамо одличне припреме на Кипру, после тога финализацију у Анталији кроз пријатељеске мечеве и верујем да смо на путу успеха.

Станковић скоро никад није имао два месеца паузе као играч, сем када је био у црвено-белом дресу.

– У Црвеној звезди сам играо три године и тада сам имао летњу и зимску паузу. Одрађивали смо целокупне припреме у години, можда ми је то и помогло када сам отишао у иностранство. Сада се то мало разликује. Преко лета имамо максимум 15 дана одмора, кратка је пауза, тако да су зимске припреме те које могу максимално да се одраде, играчи имају времена да се доморе , али и да се спреме за шампионат. Тако да ће се зимске припреме разликовати у односу на летње.

Осврнуо се и на одлазак дојучерашњег капитена Марка Марина.

– Један феноменалан играч, медији су написали да је он са лоптом на “ти”, али мислим да он лопту ништа није ни питао, радио је онако како је желео и у томе био фантастичан. Марин је, када сам дошао, изразио жељу да оде. Рекао је да је остварио свој дечачки сан тиме што је играо за Црвену звезду, што је изашао пред препуну Маракану, узео је титулу, носио десетку, играо је Лигу шампиона са Звездом и био капитен. Имао је са клубом “џентлменски споразум” уколико дође нека понуда, да клуб неће правити проблем, а тако се и десило и договор је испоштован. Међутим, Црвена звезда је више од једног клуба и може без свакога. И мора, јер је једна једина. Сви ми што смо били ту, што смо сада овде, као и они који ће доћи морају да буду тога свесни да Звезда може без свих нас.

Станковић је истакао и да постоји битна разлика између првог играчког и првог тренерског тренинга у каријери.

– Разликује се свакако. Глава другачије размишља, водим рачуна о другим стварима. Мој први тренинг код Љупка Петровића изгледао је тако што нисам могао да центрирам лопту колико сам био уплашен, тако да нисам ни знао да играм фудбал од великог узбуђења. Сада је то другачије, фокусиран сам на играче, стручни штаб, идеје и на припреме које долазе. Терен је моја кућа тако да нисам уплашен и једва чекам да све почне.

Станковић је нагласио да је упознат са целокупним играчким кадром, као и да верује да овај тим може много више, а такође жели да младим играчима да шансу.

– Посматрао сам играче, имам увид у све, али је другачије када их гледаш уживо, а кад их тренираш. Знам све о играчима, знам колико могу, што је много више и сигуран сам да ће бити тако. Неки су већ на завидном нивоу, заједно са управом клуба ћемо разматрати прелазни рок. Размишаљаћемо и о младим играчима, имамо много талената, нећу о именима, али је то одличан квалитет. Неки ће бити прикључени само за припреме, а неки ће остати са нама и добити шансу. Када то кажем, не значи да ће само дебитовати и то је то. Не, желим да направим једну причу и увод за сваког младог играча који ће добити шансу да играју и покажу свој квалитет. Желим да направим младе играче на које Црвена звезда може да рачуна и у будућности – закључио је шеф стручног штаба Црвене звезде, Дејан Станковић.

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE јан 10, 2020 at 14:29

ja jednostavno ne verujem sta ovaj covek radi..ovo je neka igra..pa zar on ne vidi da mi nemamo ni jednog igraca

Reply
Dejo јан 10, 2020 at 14:09

Moju punu podrsku imas imenjace treneru Crvene Zvezde Deki Stankovicu samo jako prema svakom igracu Crvene Zvezde da se vidi disciplina u igri na svakom dijelu terena ,igraj sa tri spica jedan robusni a dva brza spica ,imenjace igraj u formaciji 4-3-3 jer ona formacija sto je Milojevic igrao sa jednim spicem je dekadentna sa Crvenom Zvezdom

Reply

Leave a Comment