Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

МЈК: „Звезда када зове нема размишљања…“

Марко Јагодић-Куриџа полако се прилагођава на нову средину и захтеве које са собом носи играње за Црвену звезду.
Након прве две недеље у црвено-белом дресу бивши кошаркаш Приморске је рекао да је наступ у Евролиги захтевнији од било ког такмичења који је играо у каријери.

– „Физички је много захтевније од било којег такмичења којег сам до сада играо. Ростери су шири, већа је ротација, самим тим и много јачи ритам. То је оно што се разликује док је остало исто као свуда, изађеш на терен и даш све од себе да победиш“, рекао је Јагодић-Куриџа.

Како је сам признао није уопште размишљао када је стигао позив са Малог Калемегдана.

– „Звезда кад зове нема размишљања већ прихваташ понуду. Била је ово прилика која се не пропушта и у целој причи није било размишљања, поготово не за неког у мојим годинама. Сан свих кошаркаша када почињеш да тренираш је да играш у Звезди и трудиш се да оствариш тај циљ. Мало сам ишао околним путем, али сам на крају завршио тамо где сам хтео.“

– „Још сам у фази прилагођавања на нове саиграче, све је ово ново за мене мада је одлично искуство. Сви ми помажу да се што пре прилагодним како играчи тако и тренери. Прва утакмица није била лоша у одбрани мада је најбитније да побеђујемо. Против Бајерна је било нешто сасвим другачије и сви смо били на високом нивоу, па је стигао убедљив тријумф. Битно је да одиграм што боље у одбрани и тако помогнем екипи као и да донесем енергију. Ако се отвори прилика за постизање коша знаћу да је искористим. Реално, свако воли да постигне кош, али није ми битна статистика већ допринос екипи“, закључио је Јагодић-Куриџа.

(извор: „Глас Српске“)

Повезане вести

2 comments

MILOS RANKOVIC јан 4, 2020 at 18:12

I STA VISE CEKA MODERACIJU,OBJAVITE STA SAM NAPISAO,JEL NISU siptari,JEL NISU NARKOMANI,AJDE VISE

Reply
MILOS RANKOVIC јан 4, 2020 at 18:11

MISLIM DA IMAMO MNOGO VECI PROBLEM NEGO DA PISEMO O KURIDZI,KOGA CENIM I POSTUJEM,POSTO JE STIGLA KAZNA ZA UTAKMICU SA siptarima IZ podgorice,A TO JE 20:0,MINUS JEDAN BOD,I 20 000 EVRA,MISLIM DA SVI KLUBOVI IZ SRBIJE TREBA DA SE ODMAH POVUKU IZ OVE siptarske lige KOJU VODI NAJVECI siptar bokan I milo,NEMAMO MI STA DA TRAZIMO,IGRACE EVRO LIGU MALO SUTRA,KAD ABA NECE NI POSTOJATI,U PONEDELJAK NEMA UTAKMICE PROTIV KRKE,BANDA NARKOMANA IZ podgorice

Reply

Leave a Comment