Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Шакота: „Имали смо одличан баланс одбране и напада“

Тренер Црвене звезде мтс Драган Шакота разумљиво био је изузетно задовољан игром кошаркаша Црвене звезде у премијерном мечу у 2020.години и убедљивом победом над екипом Бајерна.

На конференцији за медије у прес центру „Штарк арене“ тренер црвено-белих је рекао следеће, износећи прве утиске након меча:

’’Желели смо да покажемо од почетка да смо у добром тренутку. Пре свега играли смо добру одбрану, а по четвртинама ако погледамо и бројке то показују. Имамо нове играче у тиму, имали смо с обзиром на све околности и нешто више времена да их уведемо у наше акције, а они су унели много енергије – Владимир Штимац, Кевин Пантер и Марко Јагодић Куриџа. Играли смо добро у континуитету свих 40 минута овог пута, имали одличан баланс између одбране и напада. Мислим да смо заслужили ову победу и честитам мојим играчима на томе“, рекао је Шакота и на питање новинара, шта би могло да се поправи, и чиме није задовољан, рекао:

Оно што још увек није на великом нивоу је флуентност, игра са свим играчима и игра испод коша иако сада имамо играче за то. Тежићемо тоталном балансу између игре у нападу и у одбрани да не бисмо зависили искључиво од контранапада и шута за три поена’’ рекао је између осталог тренер црвено-белих.

Екипа Црвене звезде наредни меч игра у понедељак од 17 часова против Крке у хали “Александар Николић”, а у 18.колу Евролиге, црвено-бели гостују Асвелу у Лиону, пре два везана домаћинства против Жалгириса и Албе.

The post Шакота: Имали смо одличан баланс одбране и напада appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment