Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

17.коло Евролиге: Демонстрација силе!

Црвена звезда – Бајерн Минхен 93:63  (25:13, 28:18, 18:15,22:17)

У првој утакмици коју су наши кошаркаши одиграли у 2020.години, разбијена је екипа минхенског Бајерна у парампарчад.У добро попуњеној Штарк арени, изабраници Дејана Радоњића осим доброг почетка утакмице, нису се нити једном било шта питали око коначног резултата. Једноставно, након распаљене искре у одбрани од стране капитена Лазића, Звезда је заиграла максимлано ангажовано у дефанзиви, позатварала све прилазе ка кошу и уз добра решења у нападу, пре свега за наше центре, дошла до најубедљивије победе у досадашњем делу сезоне у Евролиги. 

Смушен почетак наше екипе на отварању утакмице искористио је Бајерн и константним нападањем рекета преко Монроа веома брзо дошао до предности од 6:0 док су на другој страни терена наши играчи имали великих проблема да организују напад. Ипак, након уводних проблема прорадила је веза Браун-Кузмић па је на добру игру Монроа одговорио и наш центар са четири поена. Да је Кузмић добро ушао у утакмицу видело се веома брзо. Осим што је проналазио пут до коша, био је веома активан и на скоку, при чему је дошао до две лопте у нападу. МОнро је од првих девет поена Бајерна постигао осам па је Бајерн повео са 9:4. А онда на сцену ступа капитен. Лазић је пре свега био веома агресиван на линији додавања што је условило изгубљеном лоптом Ципсера а потом је пресекао лопту и силовито закуцао за одушевљење на трибинама и прво вођство Звезде. Од тог тренутка Звезда је још више затегла одбрану, прорадио је Браун а финиш четвртине припао је Штимцу који је са четири поена додатно повећао предност. На истеку четвртине, после добре одбране, Браун је након покушаја за три поена био фаулиран од стране Копонена. Наш плеј је реализовао сва три пенала и Звезди донео дванаест поена предности на крају прве четвртине-25:13.

Другу деоницу Звезда је одиграла у истом ритму. Штимац је са још шест поена носио у нападу наш тим а онда му се прикључио и Давидовац који је у другој четвртини постигао десет поена шутирајући без промашаја. У тим тренуцима дебитовао је и Пантер који је, стиче се утисак, превише форсирао свој шут, али је и поред тога успео да забележи пет поена. Најлепши потез у другој деоници извео је Куриџа, који је окренуо сјајно Ципсера и ефектно закуцао за своје прве поене у Звездином дресу. Ефектно закуцавање као да је скинуло терет са Куриџе који је до полувремена погодио тројку и шут са полудистанце. Финиш четвртине обележио је Никола Јовановић који је унео додатну енергију у одбрани и на скоку па је Звезда на полувреме отишла са убедљивих 53:31.

Друго полувреме тројком је отворио Берон, након прилично неприметне роле у првом полувремену. Убедљиво вођство већ на полувремену условило је пад ритма већ на почетку другог полувремена. Ефектан потез у тим тренуцима забележио је Симанић, својом другом рампом на утакмици, на Ђедовићу са стране помоћи. Украденом лоптом на противничкој половини и кошем, најпре, Лазић а потом и Кузмић, градили су све убедљивију предност Звезде која је у тим тренуцима износила +27 – 63:36! Звезда је и током треће деонице играла изузетно добру одбрану што је условило да нешто лошија организација напада остане без последица па се на одмор пред последњу четвртину отишло с резултатом 71:46.

Последња деоница је искоришћена да Шакота додатно разигра Пантера који је додао још десетпоена, а предност Звезда је у неколико  наврата прелазила и +30.

Победом над Бајерном, Црвена звезда је забележила осму победу ове сезоне у Евролиги.

Следећу утакмицу Црвена звезда игра у понедељак, у оквиру АБА ј.т.д. лиге против Крке у Београду.

 

Београд – Дворана: Штарк арена. Гледалаца: 16.824. Судије: Кармело Патернико, Емилио Перез, Ингус Бауманис.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 9, Пантер 15, Л. Браун 15, Давидовац 13, Лазић 6, Берон 10, Добрић, Јагодић-Куриџа 7, Џенкинс 3, Симанић 2, Јовановић, Штимац 13. Тренер: Драган Шакота.

БАЈЕРН: Кинг, Копонен 6, Монро 20, Лучић 11, Ло 6, Дедовић, Ципсер 6, Нелсон, Флакадори 5, Лесор 2, Ести 2, Радошевић 5. Тренер: Дејан Радоњић.

 

Повезане вести

9 comments

Hadži Dragan NBG јан 4, 2020 at 12:16

Nikakva igra, Bajern užasno slab, Panter i Braun se ispromašivali ko na strelištu, Beron nevidljiv…

Reply
Србин са Космета јан 3, 2020 at 11:14

Одлична игра и одлична посета!
Овај Пантер се испромашивао,али биће боље сигурно! Остали одлични,без слабог појединца!
Поздрав за браћу у Христу,у Црној Гори и подршка из свег срца!

Reply
ivan niksic јан 3, 2020 at 11:00

Prvo cestitke na pobjedi i sto je jos vaznije dobroj i sigurnoj igri! Konacno su nas kosarkasi obradovali, da nekazem iznenadili, vrlo dobrom igrom sto je i rezultiralo ovako visokim rezultatom i to ne protiv bilo koje ekipe vec protiv jedne evroligaske ekipe koja godinama igra ovo takmicenje i koja ulaze velika sredstva, koja joj nisu problem, i koja je prvak svoje zemljw vec dugi niz godina. Ovo je na neki nacin revans, ako se to moze tako reci, Bajernu za onako ubjedljiv poraz na Marakani u fudbalu. Elem, svaka cast kompletnom timu koji je najzad i izgledao i u igri kao tim, prva petorka, klupa, svi su dali svoj puni doprinos, i konacno smo gledali nesto smisleno na parketu bez puno grubih i pocetnickih gresaka, dosta tecna i nadasve sigurna, konstantna igra i ozbiljan pristup svih 40 minuta, bas ono sto je ranije Zvezdi nedostajalo i zbog.cega su i uslijedile kritike, jer kad se da sto posto i kad se igra odgovorno i ozbiljno, kad se vidi posvecenost kod svih, nema kritike o da ni kada se izgubi, niko ne dobija stalno, niti se to ocekuje ni od najjacib pa ni od Zvezde. Jedno divno sportsko bece i predstava, lijep pocetak ljeta Gospodnjega 2020. uz zelju i nadu da se ovako sto vise i vesce nastavi i ponavlja tokom cijele godine. Jos jednom svaka cast i ,Idemo dalje’!

Reply
nele јан 3, 2020 at 08:35

Pre svega me raduje jako dobra igra ovogodisnjih novajlija koji obecavaju da ce biti dobre zamene za one igrace koji se nisu bas dobro snasli ove sezone. Ja licno sam bio suzdrzan kada su dolazile te novajlije jer sam hteo prvo da vidim sta ce uraditi na samom parketu pa tek onda da sudim o njihovom ucinku, nisam hteo da unapred osudjujem kao neki ovde koji su npr. Stimca unapred etiketirali kao „mahaca peskirom“! Sve u svemu, odlicna igra koju sam, donekle, i ocekivao jer je Zvezda bila odmorna i sveza (zbog dobro poznatog razloga) i igrala je pred domacom publikom dok, s druge strane, ekipa Bajerna nije bas u dobroj formi, bar ne u Evroligi.

Reply
MILOS RANKOVIC јан 2, 2020 at 22:56

U PRAVU SI KRVAVI LEPO I POZRTVOVANO,TREBO NAM JE JEDAN STIMAC KOJI MOZE SAM DA STVORI POENE I KOJI JE PRAVI ZVEZDAS,KURIDZA CE BITI PRAVO OTKROVENJE,IMA ODLICAN SUT,ODBRANU IGRA VRHUNSKI,NEMA VISE STA CU SA LOPTOM,I OVAJ PANTER CE BITI OK,SAMO MALO DA UDJE U AKCIJE,MORAMO I MI KO VECERAS DA IM PRUZIMO PODRSKU,SAMI SMO PROTIV SVIH

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 2, 2020 at 23:16

slazem se za podrsku..i svaka casta navijacima za podsku nasoj braci u crnoj gori..i svim srbima i pravoslavcima u repupblici srpskoj i na kosovu..ne dajmo se braco da nas ustase,balije i siptari gaze

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 2, 2020 at 22:21

kad je nesto lepo onda je lepo i treba cestitati i pohvaliti..svaka cast

Reply
MILOS RANKOVIC јан 2, 2020 at 21:34

SRECNA NOVA GODINA PRAVIM ZVEZDASIMA,OVA GODINA JE LEPO KRENULA,REKAO SAM DA TREBA PUSTITI MALO VREMENA KURIDZI I STIMARI,OVAKVA ZVEZDA SA OVAKVIM PRISTUPOM MOZE DA POBEDI U ABA LIGI SVAKOG SA 20 RAZLIKE BEZ OBZIRA GDE IGRA,MNOGO TECNIJA IGRA,NEMA ISPUSTANJA LOPTI,NERVOZE, SVE CE TO DOCI NA SVOJE,JOS STRATOS DA SE VRATI I MEDJU OSAM U EVRO LIGI MOZEMO,I SAMO JOS OVO AKO EVRO LIGI TREBAJU EKIPE POPUT BAJERNA,ZENITA,ALBE,ASVELA A NETREBA ZVEZDA,ONDA SU MNOGO GLUPI,A MI NETREBA DA IGRAMO NI EVRO KUP,KAKO SE VEC ZOVE,SAMO DA UDJEMO MEDJU 4 U ABA,DA NAM NESTO NESMESTE,I SVI U PONEDELJAK PROTIV KRKE,DA IH PREGAZIMO I OSVETIMO ZA ONAJ PORAZ

Reply
Nenad Popovic јан 2, 2020 at 21:33

Sve pohvale, ekipa je delovala ozbiljno, taktika odlična i najzad jedna prava Zvezda, kakvu zelimo. Mene je iznenadila dobra igra Štimca, od koga nista nisam očekivao. Kuridza solidan, biće još bolji. Panter, prijatno iznenadjenje, najzad imamo još jednog beka, koji igra i odbranu i napad. Kako je sve lakše i lepše bez juniora, divota jedna. Ne znam sta je sa Dobricem, očigledno je u krizi i to mora da se sredi, jer je on vrlo bitan igrač. Nadam se da će stručni štab znati, kako da to reši. Emotivno obraćanje Radonjica na konferenciji za štampu i sve čestitke nasem bivsem treneru na korektnosti. Idemo dalje, Krka se mora dobiti, a mislim da bi se i Asvel u Petak mogao dobiti, pa onda videti sta i kako dalje.. Poruka za Šakotu, da istraje bez juniora u ekipi i biće sve bolje. Junior je jako dobar momak i veliki Zvezdaš, ali nije za ovaj nivo igre. Pozdrav svim pravim Zvezdašima!

Reply

Leave a Comment