Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Квартет играча Црвене звезде у конкуренцији за тим деценије ЕЛ

Евролига као такмичење ове сезоне покренула је још једну акцију – избор за најбољи тим деценије у овом такмичењу. Међу бројним великим играчима, који су својим играма, понашањем и трофејима заслужили да буду номиновани, налазе се и двојица играча који ове године носе дрес Црвене звезде – што довољно говори и величини нашег клуба који је свим стварима које је што урадио у претходном период постао примамљив за бројне кошаркаше из целог света и поново препознатљив европски и светски бренд.

КК Црвена звезда мтс годинама је бележио изврсне резултате у Евролиги и на најбољи могући начин представљао Србију, али и цео регион. Велике победе црвено-белих, пласман у Топ 8, али и бројни изврсни индивудалци обележили су период иза нас. На измаку 2019. године сумира се урађено у последњој деценији, а то чини и Евролига која бира тим који је обележио минулих десет година.

Међу номинованима налазе се два првотимца црвено-белих. То су троструки освајач Евролиге Стратос Перпероглу и Џејмс Гист. Реч је о играчима који су имали врло важну улогу у претходних десет година европске кошарке носећи дресове неких од најбољих Евролигаша који су по правилу увек били у самој завршници тог такмичења.

Требало би поменути да су се у овом одабраном друшту нашла још два некадашња члана Црвене звезде. Репрезентативац Србије Немања Бјелица и Перо Антић који је последњу евролигашку, али и генерално сезону у каријери, одиграо у свом вољеном црвено-белом дресу.

Црвена звезда дакле и у овој конкуренцији има чиме да се похвали – играчима који су прве значајније кошаркашке кораке правили у црвено-белом дресу, и онима који су освајајући бројне трофеје, видели Црвену звезду као могућност да наставе да се боре за трофеје и играју пред једном од најбољих публика у Европи.

Најбољи тим деценије у Евролиги одлучиће гласови навијача, представника медија и 18 тренера и капитена тимова који учествују у најјачем европском такмичењу. С тога, придружите се тренеру Драгану Шакоти и капитену Бранку Лазићу и гласајте за црвено-беле асове!

The post Квартет играча Црвене звезде у конкуренцији за тим деценије ЕЛ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment