Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда у Морачи?

У оквиру тринаестог кола регионалне АБА лиге Црвена звезда би требала да гостује У Подгорици екипи Будућности. Кажемо „требала“ пошто је још увек нејасно да ли ће до утакмице и доћи. Због политичке ситуације у Црној Гори и опасности да се она прелије на халу Морача Звезда је затражила одлагање меча, Будућност је при ставу да за одлагање нема потребе док АБА лига и даље „мудро“ ћути. Експедиција Црвене зезде јуче није отпутовала у Подгорицу али најновије (додуше незваничне) информације кажу да ће црвено – бели отпутовати на гостовање током јутра редовним летом. Да ли ће тако и бити остаје да се види али ћемо у сврху ове најаве претпоставити да ће меч у Подгорици заиста започети у планираних 18:00.

Будућност је своје прво место на табели угрозила поразима у последња два кола. Прво их је у Железнику савладао ФМП а потом су поражени у Задру тако да су сад у ситуацији да им је потребна победа против Звезде да би се изједначили са Партизаном и Цедевита Олимпијом на челу табеле. Проблем по Подогричане је и повреда Хасана Мартина који је уочи меча са Звездом одрадио само један тренинг и његов наступ је неизвестан. Без Мартина на терену Будућност умногоме остаје без поена у рекету и игра у нападу им се своди на продукцију бековске тројке Кобс, Бамфорт, Ивановић и шут Данила Николића споља. Наравно увек постоји могућност да неко попут Суада Шеховића на мечу у Београду  (15 поена, тројке 4/7) искочи из другог плана и погура свој тим ка победи.

Црвена звезда у репризу прошлогодишњег финала улази након дугог пута до Казања и назад који је зачињен победом која је црвено – беле вратила у трку за плеј оф Евролиге. У АБА лиги су  кредити одавно потрошени тако да играчи Драгана Шакоте на овом мечу, као и на сваком другом до краја лигашког дела, имају императив победе. Радује добра форма Брауна и Берона, Штимац је против Зенита одиграо своје прве минуте након повратка у Црвену звезду, нови бек шутер Кевин Пантер је одрадио пар тренинга са екипом и остаје да се види да ли ће дебитовати на терену у Подгорици. Одбрана периметра, транзиције, контрола скока и темпа утакмице су минимум који је потребан за тријумф у Морачи. Уз веру да су играчи Драгана Шакоте способни да одговоре на предстојеће изазове сваке врсте остаје нам само да се надамо да ће на мечу у Подгорици вечерас победити спорт. И ЗВЕЗДА.

– АБА лига, 13. коло:
Будућност – Црвена звезда мтс
Дворана: „ Морача“
Датум: Понедељак, 30. децембар
Почетак: 18:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment