Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Станојев: Сањам деби на Маракани

Наш развојни тим Графичар је током првог дела сезоне бележио сјајне резултате и јесен завршио на лидерском месту Прве лиге Србије, а један од фудбалера који је најзаслужнији за то је брзоноги везиста и изданак наше Омладинске школе – Југ Станојев.

Графичар као развојни тим Црвене звезде после одиграна 23. кола налази се на лидерској позицији Прве лиге Србије са освојеним 41 бодом што је за поен више од оног што је скупио другопласирани Металац. Југ Станојев је на 22 утакмице постигао шест погодака и забележио три асистенције, а изданак Звездине генерације фудбалера рођених 1999. године је задовољан својим издањима током јесени.

Имам добру полусезону иза себе. У почетку нисам успевао да затресем мрежу, иако сам имао много прилика да то учиним. Нисам одустајао, веровао сам у себе и први гол сам постигао тек у 10. колу. До краја полусезоне сам их постигао још пет, а на турниру у Кини којим смо завршили јесењи део такмичења сам додао још три гола – започео је причу један од најбржих фудбалера у Србији.

Коначно млади фудбалери имају могућност да се у најосетљивијем периоду, оном између омладинаца и првог тима, кале у развојном тиму, а свестан личног напретка је и Станојев који већ две године носи дрес Графичара. Брз, технички поткован, пленио је игром на крилним позицијама.

Много значи редовно играње сениорског фудбала, не само мени, већ и свим мојим саиграчима. Разликује се играње сениорског фудбала од омладинског, а Графичар је одлична средина за све младе играче. Лично, морам да истакнем, да уопште нисам изненађен што смо први на табели, иако су многи сумњали у то како ћемо се снаћи у Првој лиги Србије, с обзиром да смо дебитанти. Много тренинга, састанака, анализа је иза нас и апсолутно заслужено смо лидери.

Нови шеф стручног штаба Црвене звезде је Дејан Станковић који је са 16 година заиграо за први тим. Двадесетогодишњи Станојев верује да ће бити простора за младе фудбалере.

Драго ми је што је Деки нови тренер Звезде. Велико име, надам се да ће наставити тамо где је Милојевић стао. Верујем да ћемо поново бити шампиони, као и да ћемо изборити излазак у Европу.

На крају разговора се Станојев осврнуо и на амбиције и очекивања везана за црвено-бели, али и репрезентативни дрес.

Амбиције су увек највеће кад је у питању Црвена звезда. Сан ми је да дебитујем на некој званичној утакмици и надам се да ће ми се то ускоро остварити. Што се репрезентације тиче, слично је као и са Звездом. На мени је да радим и тренирам, а на селектору је да ли ће ме позвати. Наравно да сваки фудбалер сања да брани боје своје земље – истакао је Станојев.

Повезане вести

Leave a Comment