Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Отворен нови терен са рефлекторима у нашем регионалном центру у Шапцу

Фудбалски клуб „Феникс“ из Шапца, који је један од три регионална центра Црвене звезде јуче је свечано отворио нови терен са вештачком травом и рефлекторима.

Црвена звезда бројним активностима и акцијама гради сигурну будућност клуба. Једна од тих акција јесте сарадња са преко 70 школица фудбала, али и оснивање три регионална центра. Шабац је град из кога потичу велика фудбалска имена као што су Селимир Милошевић, Војислав Мелић и Зоран Ризнић који су касније заиграли за Црвену звезду. Омладинска школа нашег клуба препознала је потенцијал деце која долазе са овог подручја и одлучила да у Шапцу отвори регионални центар. Како би малишани имали најбоље могуће услове за рад, поред већ постојећих затворених терена јуче је регионални центар у Шапцу појачан за отворени терен са вештачком травом. Поред тога обезбеђени су и рефлектори како би наши бисери могли да тренирају и у вечерњим часовима.

Оснивач спортског центра “Феникс” и некадашњи голман наше националне селекције Бојан Јоргачевић говорио је о значају адекватног развоја младих играча, као и о инфраструктури која представља битан фактор у раду.

Сарадња са Фудбалским клубом Црвена звезда је на моје велико задовољство на врхунском нивоу. Идеја целог пројекта је била да Црвена звезда нађе партнере у градовима широм Србије. Велика ми је част је што је мој спортски центар постао регионални центар клуба као што је Црвена звезда. Циљ нам је да привучемо малишане из Шапца и околних места који би се кроз фудбалски клуб и спортски центар “Феникс” афирмисали и касније постали чланови Црвене звезде, а у будућности и првотимци – поручио је Јоргачевић.

Инфраструктура је битна у развоју младих играча.

Недавно сам завршио професионалну каријеру и знам колико је важно да деца у одрастању имају адекватне услове јер су они предуслов за добре резултате. Тренутно можемо да се похвалимо са два затворена терена са вештачком подлогом где се деца развијају током зиме. Поред тога поседујемо и један мањи терен који је до сада био једини на отвореном, међутим уз велики труд и напор успели смо да направимо нови терен правих димензија. Посебно задовољство ми је што су представници Црвене звезде дошли да увеличају отварање новог терена и пруже подршку нашем раду – истакао је Јоргачевић.

Координатор базе Омладинске школе Владимир Цвјетићанин није крио задовољство због отварања новог терена и развијања клубова у којима стасавају малишани који се налазе под лупом Црвене звезде.

Отварање новог терена у нашем регионалном центру у Шапцу је сјајна вест за наш клуб, али и за целу фудбалску јавност. Искоришћавање базе фудбалских потенцијала целе држава је једини пут опстанка Црвене звезде, управо из тог разлога и постоје регонални центри. Поносни смо на рад наших сарадника, сигуран сам да је ово један значајан сегмент у нашем систему рада – закључио је Владимир Цвјетићанин.

The post Отворен нови терен са рефлекторима у нашем регионалном центру у Шапцу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment