Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Пионири се уверили у величину Звезде и у региону

Дечаци рођени 2005. године учествовали су на зимском турниру у Високом на ком су завршили као другопласирани, али су показали раскошан квалитет, што показују и индивидуална признања која су добили- Иван Лаиновић (најбољи голман) и Никола Јовановски (најбољи играч). Ипак, дечаци су били посебно одушевљени чињеницом да се и у Босни и Херцеговини навија за наш клуб.

Желео бих да се захвалим организаторима турнира као и свим људима који су улепшали наш боравак у Високом. Имали смо прилике да обиђемо све знаменитости у Високом, управо због сјајне организације. Дечацима су посебно фасцинантне биле пирамиде, као и посета православној цркви Светог мученика Прокопија. Турнир је протекао у феноменалној атмосфери, сваку утакмицу је гледало око 700 гледалаца, а за полуфинале и финале, хала је била пуна. Одлична организација, фер и коректна игра свих екипа и било нам је велико задовољство што смо учествовали – рекао је учитељ наше генерације дечака рођених 2005. године, Срђан Бугарски.

Пионири су били врло убедљиви до полуфинала и остварили пет победа, а у утакмици пред финале савладали су Вележ резултатом 4:0. У финалу су имали вођство 2:0 против Сарајева, а у последњим тренуцима меча примљена су два поготка, након чега је и доживљен пораз после једанаестераца.

Пад концентрације пред крај финалног меча, али без обзира на то, заиста смо били сјајни. Лаиновић је проглашен за најбољег чувара мреже, а Јовановски за најбољег играча, што говори да нам је ипак мало среће недостајало да освојимо турнир, иако смо оставили добар утисак.

О томе колико је Црвена звезда велик клуб и ван граница Србије, говори чињеница да је црвено-бели грб на тренерци наших пионира, константно скретао пажњу и изазивао позитивне реакције од локалног становништва.

Константно су нам сви прилазили и тражили да се фотографишу и да разговарају о Црвеној звезди. Уверили смо се колико тамошњи народ воли и навија за наш клуб, а дечацима је то свакако било од великог значаја за даљи развој, јер је сваки њихов потез испраћен громогласним аплаузом. Заиста смо имали велику подршку публике у Високом и пресрећан сам због тога.

Није крио жељу Бугарски да наши пионири, као и све остале селекције посете Високо.

Надам се да ће овај турнир да постане традиционалан. Већ смо добили позив да поново дођемо на лето, када би требале да се окупе млађе селекције највећих клубова из региона. Унапред се радујемо том догађају – истакао је Бугарски.

The post Иза југа Маракане – Пионири се уверили у величину Звезде и у региону appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment