Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Пораз од Краљева у „Баскет ситију“

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк поражене су од екипе Краљева у оквиру 11.кола WABA лиге, 69-84 (16-31, 20-16, 16-19, 17-18), у последњем мечу на свом паркету у 2019.години.

Први од два дуела за крај године припао је Краљевчанкама, које су у првој четвртини предвођене тандемом Хил&Пјер-Луис створиле двоцифрену предност, коју црвено-беле нису успеле да стигну и поред периода добре игре у другој четвртини.

Након Звездине почетне предности (4-2), Краљево је серијом 11-0 преузело вођство, захваљујући поменутом тандему, Кимберли Пјер-Луис је већ у раној фази меча постигла 12 поена, уз 7 скокова. Тамара Бајић је са две тројке потврдила предност, да би Драгана Гобељић донела 16-31 својој екипи на крају првих десет минута.

Звезда је заиграла доста боље у наставку, енергичније, чвршће у одбрани, успоставила свој препознатљив темпо и брзо истопила предност гошћи, (32-38). Велики проблем екипи Дејана Ковачевића представљала је повреда Кимберли Пјер-Луис крајем друге четвртине, која својом ролом и дабл-дабл учинком одржавала предност Краљева, (34-41). Звезда је стигла у два наврата до минуса од седам поена, али је грешила у транзицији, и у кључним моментима два чиста зицера нису претворена у поене, искористила је то искусна Драгана Гобељић и одбила налет шампиона Србије, па је Краљево сачувало вођство и на одмор између два полувремена отишло са 36-47.

Звезда је наставила са грешкама и у наставку, а на другој страни је бриљирала Шакила Дениз Хил, која је остварила трипл дабл и донела тријумф Краљевчанкама. Хил је била веома расположена, асистирала је саиграчицама, које су неретко користиле отворене позиције за шут и Звездину индиспонираност. Гошће су имале брз проток лопте, биле веома сигурне у шуту за два поена и на крају треће деонице Краљево је одржало двоцифрену предност, 52-66.

У последњем кварталу није било промена, Звезда није успевала да убаци лопту кроз обруч ни из зицер ситуација, ни после „друге шансе“ након офанзивних скокова. Краљево је контролисало резултат предвођено Шакилом Дениз Хил и Тамаром Бајић, које су организовале игру гошћи. На крају победа Краљева 69-84.

Дабл-дабл учинак за Ивану Катанић, 22 поена, уз 11 скокова, као и за Милицу Бојовић – 10 поена, 10 скокова, две најефикасније играчице у редовима Црвене звезде. Нина Тешић је убацила 9, Маша Јанковић 8 поена.

У петак, Краљево и Црвена звезда одиграће последњи меч у 2019.години, у Хали спортова крај Ибра, у оквиру 12.кола ЖКЛС (18.00).

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Катанић 22 (11ск 6ас 7укл), Чубра 2, Тешић 9 (3ск 1блк), Вуловић 3 (2ск), Недељков 4 (2ск), Зукановић, Деурић (2ск), Јанковић 8 (7ск), Ђокић 5 (2ск 2ас), Чорто 6 (2ск 2укл), Бојовић 10 (10ск 1блк), Мишељић 13 (4укл). Тренер: Драган Вуковић

The post Пораз од Краљева у „Баскет ситију“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment