Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Капитен „прескочио“ магичну границу у регионалном такмичењу

Кошаркаши Црвене звезде у понедељак 23. децембра остварили су веома важан тријумф у оквиру 12. кола регионалне АБА ј.т.д. лиге. Пулени тренера Драгана Шакоте славили су резултатом 90:78 на гостовању у Копру против екипе Приморске. Поред тријумфа овај сусрет остаје упамћен и по једном јубилеју.

Капитен КК Црвена звезда мтс Бранко Лазић у дуелу против званичног шампиона Словеније по 227. пут обукао је црвено-бели дрес у регионалном такмичењу и са 18 забележених поена прескочио магичну границу од 1.000 постигнутих поена у овом такмичењу. Бранко Лазић је тиме постао тек трећи кошаркаш нашег клуба који је у АБА лиги превазишао наведену границу. Испред њега тренутно су Тадија Драгићевић који је забележио 1.234 и актуелни кошаркаш црвено-белих Чарлс Џенкинс са 1.050 постигнутих поена.

Жива легенда нашег клуба рођен је 12. јануара 1989. године у Лозници, а тренутно игра девету сезону у црвено-белом дресу. Током тог периода постао је најтрофејнији кошаркаш у историји клуба са Малог Калемегдана, а такође је оборио све могуће рекорде када су у питању одиграни мечеви у свим такмичењима у којима се наш клуб такмичио током претходних година.

Повезане вести

Leave a Comment