Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Јесењи резиме нападача – На конту 20 голова

Црвена звезда се ове полусезоне ослонила на четворицу нападача – Ричмонда Боаћија, Милана Павкова, Антонио Томанеа и Николу Крстовића, који су заједно постигли 20 голова.

Један од најбољих странаца који је играо у Црвеној звезди, Ричмонд Боаћи, ове сезоне је одиграо 21 меч у црвено-белом дресу. У Суперлиги Србије играо је на седам мечева, постигао је један гол – против Пролетера – и једну асистенцију на утакмици са Јавором. У квалификацијама за Лигу шампиона одиграо је свих осам мечева на којима је постигао три гола – против Судуве, Хелсинкија и Копенхагена – као и асистенцију у реванш мечу са Судувом. У групној фази Лиге шампиона Боаћи је уписао пет наступа и једном је погодио мрежу у победи Црвене звезде над Олимпијакосом. Такође, одиграо је и један меч у Купу Србије против Мачве у којем је постигао одлучујући погодак који је наш тим одвео у четвртфинале националног купа.

Љубимац навијача Милан Павков ове полусезоне одиграо је 20 утакмица у свим такмичењима. У Суперлиги Србије одиграо је 12 мечева на којима је постигао седам голова – против Радничког, Војводине, Инђије (2), Рада, Радника и Чукаричког – а забележио је и две асистенције – обе против Радника. У квалификацијама за Лигу шампиона одиграо је пет мечева и постигао два гола – против Хелсинкија и Копенхагена. У групној фази најелитнијег европског такмичења одиграо је три утакмице.

Овосезонско појачање, Португалац Антонио Томане у дресу Црвене звезде одиграо је 18 утакмица. У Суперлиги Србије играо је на 12 мечева и постигао четири гола – против Спартака (2), Мачве и ТСЦ-а – као и три асистенције у мечевима са Спартаком, Радничким и Вождовцем. Томане је изабран и за стрелца најлепшег гола у 2019. години у избору навијача, а прелеп погодак постигао је против Спартака 7. децембра када је феноменалним „маказицама“ изазвао аплаузе целе Маракане. У квалификацијама и групној фази Лиге шампиона одиграо је пет утакмица. Такође, одиграо је и један меч у Купу Србије против Трепче на којем је постигао један погодак.

Млади репрезентативац Црне Горе Никола Крстовић ове полусезоне прикључен је екипи Црвене звезде и одиграо је шест мечева у првом тиму нашег клуба, али и две утакмице за омладинску селекцију. У Суперлиги Србије 19-годишњи нападач одиграо је шест мечева и углавном улазио са клупе. Деби у црвено-белом дресу забележио је у утакмици 3. кола Суперлиге против Младости. Крстовић још увек има право да игра и за омладинску селекцију, па га је тренер Звездиних омладинаца Славољуб Ђорђевић два пута уврстио у стартних 11 против Партизана и Бродарца. У тим мечевима је млади Црногорац дао велики допринос победама.

The

Повезане вести

Leave a Comment