Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Обраћање кошаркаша Црвене звезде медијима

Кошаркаши Црвене звезде мтс изашли суп ред медије у недељу пред последњи тренинг И одлазак на утакмицу у Копар,И обратили се јавности.

Капитен црвено-белих Бранко Лазић који је је И најавио конференцију краћом изјаво после велике победе над Олимпијакосом, први се обратио бројним медијима:

У петак сам наговестио нешто и због тога смо данас овде. Не желим да останем недоречени и да оставим простор за нагађања. Желим да се захвалим великој већини навијача што нам пружа подршку ове сезоне, као што је и било на мечу против Олимпијакоса. Ми нисмо размажени кошаркаши којима сметају критике и звиждуци. Ко ради, тај и греши, али атмосфера која се ствара у последње време не оставља нам могућност за нормалан рад. Све што желимо и тражимо од навијача је да нам пруже подршку која нам је заиста потребна. Мислим да ћемо уз подршку више постићи него уз звиждуке.

Након тога новинарима и јавности обратио се и легенда клуба и тим менаџер Небојша Илић, који је говорио у име менаџмента клуба:

Од играчких дана када сам у Звезди, а то је већ дужи период, навијачи су били понос клуба и шести играч. Подразумева се да будемо уједињени. Публика је та која даје имиџ Звезди. Уједињење је увек било, надам се да ће и остати дужи низ година. Публика је та која нам даје предност на домаћем терену, а пуно пута у гостима. Сигурно да има индивидуалних незадовољстава, али то треба гурнути у страну. Знам да смо публику размазили добрим резултатима у последњих пет или шест година. Потребни су нам у жељи да се боримо за све трофеје.

Након тога уследила су питања новинара, а прво је упућено капитену Бранку Лазићу који је одговорио на питање “шта значе радикалније мере”?

Искрено, највише бих волео да се то не догоди. Не желим да размишљам шта ће да буде и који ће бити наши потези. У оваквој атмосфери више не може нормално да се игра и ради, ни да се функционише. Не желим да дође до тога да прионемо било каквим радикалним корацима. Надам се да ће сви схватити поруку, зато смо сви заједники и изашли. Желимо да имамо услове онакве на какви су нас навијачи навикли.

Након тога Чарлс Џенкинс који се претходних дана оглашавао преко друштвених мрежа је додао:

Рекао сам шта сам рекао на твитеру и сви знају шта сам мислио. Желим да останемо сви заједно, показао сам како се осећам. Увек смо били тим, када год сам био овде, и желим тако да остане.

Капитен Бранко Лазић о ранијим случајевима звиждања и изражавања незадовољства према играчима:

Било је случајева, али нису дуже трајали. Што се тиче ситуације са Аленом Омићем, навијачи су показали незадовољство и после више нису долазили. Нисмо имали звиждање у хали и транспаренте. Тако да се ту завршило. Радичевић је релативно брзо напустио клуб, није било ни времена ни прилике да се реагује. Са тим искуством, желимо да покажемо да нема потребе за тим. Штетимо само имиџу и клубу који смо стекли у Европи. Само заједно ми играчи и навијачи можемо да направимо велике резултате.

Након тога окупљеним новинарима се обратио и Филип Човић један од плејмејкера нашег тима:

Захвалио бих се свима на подршци, мислим да тако треба да реагује тим. Ово није питање о појединцу. Сигурно да ми није лако, али нисам само ја у питању. Дешавало се другим играчима то, желимо да покажемо да смо тим, и да функционишемо као тим. Сви желимо да направимо резултат. Мислим да нико не жели више од нас да направи резултат. Прошле године смо били тим, свих претходних, бићемо и ове шта год да се догоди.

Након тога и портпарол клуба је у име клуба додао:

Овлашћен сам у име председништва клуба да додам и ово на све што су већ рекли наш капитен, и тим менаџер. Конференција је организована на захтев играча, да би се бавили својим послом. Имамо индиције да су неке ствари организоване, а наше је да се бранимо. Свако има право да има своје мишљење, имамо неку необичајну ситуацију која се није дешавала. Ови играчи су бранили Алена Омића од много жешћих момака у Подгорици и то мора да се каже. Поента овог геста целе екипе менаџемнта је да покажемо да смо заједно, и да молимо само за основну ствар, да екипа има услове да игра утакмицу и бори се са екипама за резултат на терену.

Тренер Драган Шакота:

Мислим да свако може да схвати како хоће. Овде се ради о нечем другом, покушавамо да заштитимо нас. Више се чудим када одиграмо у континуитету добро, него када не одиграмо добро. Биће увек критика, али покушавамо да објаснимо да тражимо помоћ, а не критику. Чека нас 60 утакмица још. Сам тај број је застражујућ. Ако немамо подршку, онда долазимо до великих проблема.

Тренер црвено-белих се надовезао и одговорио и на питање о могућем доласку бека Кевина Пантера:

Информација је објављена, али нису многе друге у данима када смо разговарали како да се појачамо и издржимо дугу сезону. Јесте једно име које смо спомињали. Постоји велики круг играча са којима можда ми разговарамо, а можда неки менаџери стављају имена у оптицај. Прелазни рокови су тек почели и сасвим је логично да се говори о именима. Пробаћемо да искоригујемо екипу да бисмо издржали дугу сезону.

Након тога и нови играч Црвене звезде Марко Јагодић Куриџа по први пут се представио српским медијима и изнео своје прве утиске:

Тек сам стигао и још се прилагођавам и прихватили су ме добро. На мени је да добро тренирам, да слушам стручни штаб шта прича и да помогнем што више могу – рекао је нови крилни центар Црвене звезде мтс.

Тиме је конференција завршена а играчи су одрадили тренинг пред пут у Копар где их у понедељак очекује врло важна утакмица АБА лиге са Приморском.

The post Обраћање кошаркаша Црвене звезде медијима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

13 comments

Vuk Č дец 23, 2019 at 08:53

Ovde komentarišu grobari a ne Delije

Reply
nele дец 23, 2019 at 08:18

„Mi nismo razmazenii igraci kojima smetaju zvizduci ali nam ipak smetaju“, sta mu ovo znaci?! Ovaj Lazic bas i nije mnogo bistar momak. Ipak ovo jeste patetican i jadan potez Uprave – izasli su pred kamere da mole navijace za podrsku koju bas i nisu zasluzili svojim igrama, posebno u Aba ligi, a posto su to nezne dusice, smetaju im zvizduci navijaca. Pa mozda oni misle da su zasluzili aplauz posle poraza od fenjerasa Krke i Zadra, izgleda da to njihovo misljenje bas i ne dele navijaci. Izgleda da ne kapiraju da su dosta brzo potrosili „kredit“ kod navijaca. A svakako ne mogu ni da se izvlace na izreku „ko radi taj i gresi“ jer protiv Zadra nisu nista „radili“. Ranije su imali podrsku da bi dobro igrali, sada ce morati da dobro igraju ako zele podrsku, sami su krivi za ovaj obrnuti sistem!

Reply
Darko дец 23, 2019 at 00:41

Šta se ovo dešava? Pa, zar je moguće da naši igrači i Uprava misle da su navijači jedno stado bez mozga, koje nema pravo da nekom zviždi, a nekom aplaudira!?

Reply
Veteran Sever дец 23, 2019 at 00:36

Dr. Mr. Prof. Primarijus Nebojša Čović, koji nas je takoreći iz pepela podigao, postaje TEG OKO VRATA KK Crvena Zvezda. Ogroman teg koji nas vuče polako, ali sigurno ka dnu. Ovo sve što on radi i režira nema veze sa normalnim životom.

Reply
Звездаш дец 22, 2019 at 23:27

Шта је следеће? Штрајк глађу управе и играча док навијачи не престану да звижде?

Reply
Delija do Bola дец 23, 2019 at 00:29

Šakota i Lazić su, kako javljaju, započeli štrajk glađu i čak prete samospaljivanjem ako čuju i jedan zvižfuk na račun Filipa Čovića…

Reply
MILOS RANKOVIC дец 22, 2019 at 23:16

I SAMO OVO COVICU IZADJI NA KONFERENCIJU ZA STAMPU I IZVINI SE NAVIJACIMA ZA OVOG KLIPANA OD KAPITENA,KOJI PRETI I PRICA SVASTA,I NECEMO GA VISE U ZVEZDI,OVA SEZONA I CAO,KAPITENA ODMAH PROMENITI I POSTAVITI SIMANICA,SIMANIC PRAVI ZVEZDAS,TRPI SVASTA,CUTI I RADI

Reply
MILOS RANKOVIC дец 22, 2019 at 23:13

BRACO AJDE DA IH PUSTIMO KAKO ONI KAZU DA IGRAJU NA MIRU,AKO NEUZMU ABA LIGU ODMAH OTERATI LAZICA PRVOG POMOCNIKA PREDSEDNIKA,FILIPA,DZENKINSA,OVIM DRUGIM STRANCIMA NEZAMERAM ZATO STO TO NJIH NEZANIMA,COVICU AKO NEUZMES ABA LIGU LETECES IZ ZVEZDE STO POSTO NECE TI POMOCI NI OVAJ STO TE DRZI,SAMO MOLIM SVE NAVIJACE AJDE DA IM POMOGNEMO NE ZBOG NJIH NEGO ZBOG NASE ZVEZDE KOJU SVI VOLIMO,AKO NEUZMU ABA ODMAH DA TERAMO,BUDUCNOST IZGUBILA MALO PRE,AKO IH DOBIJEMO SLEDECE NEDELJE SAMO JEDNA POBEDA RAZLIKE,MOZEMO I DA BUDEMO PRVI AKO POSLE DOBIJEMO GROBARE,MISLIM DA SAMO GROBARI MOGU DA NAM PARIRAJU,SAMO DA SE UOZBILJIMO

Reply
Delija do Bola дец 22, 2019 at 21:57

Ljudi, ovo je bolesno! Ali stvarno! Igrači protestvuju protiv navijača koji su nezadovoljni nečijom igrom i rezultatom!!!?? A onda neke gluposti oko kupovine Štimca koji bi bio 8 igrač na poziciji 4 i 5…ili ovaj bek šuter koji bi bio 7 igrač na poziciji 2…Bože dragi…

Reply
Loki дец 22, 2019 at 21:51

Jel ovo skrivena kamera? Klub preti da više neće trpeti slobodno mišljenje navijača!? Da li je u planu „spontano okupljanje“ igrača i neki miting protiv navijača!!?? Da li je ovo neki ružan san?

Reply
Otpisani101 дец 22, 2019 at 21:35

Sta reci?…ovo je cirkus od kk…zvizdi se u celom svetu i ja ne znam da li se negde preti svojim navijacima..to nema nigde…mucno je bilo gledati kosarkase zvezde koji brane tatinog sina od navijaca zvezde i prete radikalnim merama…ovo svet nije video…a ti kosarkasi koji brane tatinog sina imaju velika primanja u aba ligi a izgubili od poslednjeg zadra,od buducnosti u beogradu,derbi sa parizanom itd…zvizdi se ronaldu ali nesme tatinom sinu…dotakli smo dno i iskreno jedva cekam te radikalne mere kojim prete celnici kk…mislim da ce posle takvih mera nebojsa covic biti metlom oteran iz kluba…zvezda je zivot a covici prolaze…

Reply
Estrella Roja дец 22, 2019 at 21:29

Totalni cirkus od kluba koji je postao privatno vlasništvo magistra, njegovog sina i ostatka familije, sa sve bodigardom Lazićem, medijskim savetnikom magistra i kreatorom teorija zavere Vujičinom i senilnim gospodinom koji je nekad bio trenersko ime Šakotom. Na svu ovu sramotu koju doživljavamo u poslednje vreme, dolazi nam smehotresni branilac pika Štimac, uz najavu još jednog beka koji nije plej. Pa je..m vam sunce, da vam je..m.

Reply
Milovan дец 22, 2019 at 18:17

Zbog losih igara, iz kluba su otisli (oterani) Sofoklis, Radicevic, Mekel… a Filip Covic po statistici (a i golim okom) pruza losije rezultate od pomenutih.
U kontekstu toga, niko od prisutnihi novinara na konferenciji da postavi pitanje da li je to Filip Covic nedodirljiv, ili se promenila politika kluba, ili i jedno i drugo, ili mozda nesto trece.

Igraci koji negoduju protiv publike, treba da se stide. Zvizdi se i mnogo vecim imenima od Filipa Covica. U Parizu Neimaru, u Madridu Bejlu, protiv Cernomoreca Milijasu. Sta su trebali da kazu fudbaleri kad su im razbijali automobile i ubacivali sampone?!?

Ova konferencija za stampu nije resila problem, jer uzrok problema nije otklonjen, sta vise produbljen je.

Reply

Leave a Comment