Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеТрансфери

Владимир Штимац поново у црвено-белом?

Резултати нашег кошаркашког клуба на старту сезоне, посебно када се гледа регионално такмичење, сигурно никога не могу да задовоље. Промене тренера нису донеле очекивану реакцију, па је руководство клуба морало да приступи и променама у играчком кадру. Данима се већ спекулише о играчима који ће морати да напусте Мали Калемегдан, а до сада је из екипе Копер Приморске доведен Марко Јагодић-Куриџа. Свакодневно се помињу и друга појачања, а како преносе спортски медији већ током наредне недеље црвено-белу опрему задужиће поново још једно добро познато лице.

Тридесетдвогодишњи повремени српски репрезентативац и актуелни члан истанбулског Фенербахчеа Владимир Штимац по трећи пут у својој каријери постаће члан Црвене звезде. Штимац је рођен 25. августа 1987. године у Београду и члан нашег клуба био је од 2008. до 2010. године, као и у сезони 2015/16. Поред Црвене звезде наступао је и за Беовук, Жалгирис, летонске клубове Валмиера и Вентспилс, чешки Нимбурк, турске клубове Ескишехир, Банвит, Бешикташ, Анадолу Ефес и Турк Телеком, шпанску Уникаху и Естудијантес, као и за екиу Бајерна из Минхена. Од старта ове сезоне наступа за Фенербахче Беко са којим му уговор истиче 25. децембра и након тога би требао да се врати у родни град и понесе дрес омиљених боја.

У актуелној сезони Штимац је одиграо осам мечева у Евролиги за истанбулског великана и просечно постизао 4,6 поена и 2,5 скокова по мечу. Најбољу партију пружио је против француског ЛДЛЦ Асвела којем је убацио 21 поен и имао осам скокова уз индекс корисности 27.

Наредни дани ће показати и да ли ће до овог трансфера доћи, а уколико Владимир Штимац понесе црвено-белу опрему, највеће изгледе да напусти Мали Калемегдан им нигеријски центар Мајкл Оџо.

Повезане вести

2 comments

Estrella Roja дец 23, 2019 at 00:57

Treba junioru malo zdušnija podrška budući da se tamnoputi igrači nisu pokazali kao iskreni branioci „kolege saigrača“, ne računajući Srbina Đenku (valjda je postavljen uslov da napiše nešto na društvenim mrežama kako mu ne bi uzeli pasoš), a ima li većeg animatora od egzaltiranog mahača peškirom koji uvek zna da kaže prave, afirmativne reči nakon svakog poraza, i time pokazuje da je pregotivan lik iako ne poseduje nikakav košarkaški kvalitet, baš kao i Fića. Još samo vratiti Kešelja da se poltronska mašina pali. Kuzmanović i Plavšić bi svršili.

Reply
Marko дец 22, 2019 at 16:52

Ne treba nam Štimac, hvala mu na svemu. Boljeg igrača dovedite!

Reply

Leave a Comment