Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОсталоХокеј

Звездаши, важно је! Сви на утакмицу против Војводине!

Хокејаши Црвене звезде у суботу, ледена хала Пионир 21. децембра, од 16 часова и 15 минута дочекују екипу Војводине.

Након што су у првом сусрету ове две екипе црвено-бели из Београда славили у Новом Саду резултатом 4:2, у суботу нас очекује један веома занимљив дуел.

Наиме, новосађани су се ове сезоне појачали и имају жељу да са трона домаћег првенства (а ова утакмица се поред ИХЛ-а игра и за домаће првенство) скину Црвену звезду. Ипак, Звезда је у првој утакмици показала ко је газда у Србији, али наши оклопници то морају да потврде и у овом мечу.

Звезда је у добром ритму. Након изненађујућег пораза од Јесеница, чета Јовице Руса се дозвала памети, па су у двомечу са лидером регионалног такмичења, љубљанском Славијом, остварили две важне победе у Љубљани и показали да су и даље најозбиљнији претенденти на сам трон. Такође, иако Славија има осам бодова предности, Звезда има теоретске шансе да се домогне првог места у регуларном делу, али за то ће јој бити потребна победа и у суботу против Војводине, али и у осталим мечевима до краја првенства.

Оно што ће сигурно обрадовати Звездине навијаче је повратак на лед Роберта Сабадоша. Наиме, након завршетка прошле сезоне, Сабадош је одлучио да се пензионише, али је глад за хокејом као и жеља да помогне Звезди, превладала, па ће стамени бек бити на располагању тренеру Русу.

Пред овај меч, замолили смо Андреја Цвика да нам каже своја очекивања.

Победе над Славијом су нам одлично дошле, поготово са те психолошке стране где нам је након пораза у Јесеницама мало опало самопоуздање. Посебно су свима драге те две победе због тих појачања из Олимпије које је довела екипа Славије и где је свако подједнако био заслужан за те две добијене утакмице. Верујем да ће екипа Војводине бити додатно мотивисана овај пут због пораза у Новом Саду, али ми хоћемо да овај први део сезоне завршимо победом и одемо на заслужени одмор. У њиховом саставу нема никаквих промена тако да нам је све познато. Ми само треба да урадимо све као на утакмици против Славије и не би требало да буде проблема”.

Извор:(czbg. net)

Повезане вести

Leave a Comment