Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Евролига: Пад у последњој четвртини коштао Звезду убедљивог пораза у Москви

ЦСКА – Црвена звезда 100:74 (26:21, 26:23, 24:18, 24:12)

Црвена звезда је вечерас гостовала у Москви, актуелном прваку Европе, и забележила нови пораз. Без стартног организатора игре и најбољег играча у досадашњем делу сезоне, Лоренза Брауна те Дерика Брауна и већ дуже повређеног Перпероглуа, Звезда је пружила јак отпор домаћину, али што због скраћеног ростера што због квалитета домаћина то није било довољно ни за неизвеснију завршницу ни за частан пораз.

Наш тим је од самог старта меча показао да ако ништа друго, бар неће дозволити актуелном прваку Евролиге да се тако лако одлепи на самом почетку. На овом мечу, чини се, видели смо један детаљ који нисмо имали прилике да тако често виђамо током последњих годину и по дана. Звезда је након тројке Лазића везала три пикенрол акције из којих је сва три пута поентирао Кузмић после додавања Човића. Осим тога Звезда је од самог старта играла сасвим пристојну одбрану па је на конто нешто течнијег напада и добре одбране успела да поведе током прве четвртине- 11:10. Међутим, ЦСКА у својим редовима има Мајка Џејмса који овог пута, било је одмах јасно, неће имати „оно“ вече. Погађао је бек руске екипе из свих позиција па је у првој четвртини постигао половину поена своје екипе-13. Звезда је тројкама Човића, Лазића и Берона, ипак, све време била у резултатском егалу па се на прву паузу отишло резултатом 21:16.

У наставку је ЦСКА појачао, па је после изгубљене лопте Џенкинса, који је поново услед изостанка Л.Брауна морао да помаже Човићу у организацији напада, и тројке Воронцевича ЦСКА стекао шест поена предности 32:26. Треба истаћи и да је у више наврата Звезда и после добре одбране није успевала добро да загради рекет при чему је ЦСКА долазио до другог напада након чега је углавном следио погодак за три поена. Ипак, Давидовац је погодио две тројке у том периоду, извукао сјајно у једној ситуацији кош и фаул те је углавном Звезду одржавао у игри. Али, од шута домаћина није било одбране па је ЦСКА стекао максималних +11 након нове тројке Џејмса 41:30. Звезда је поенима Џенкинса и Гиста поново дошла до резултатског прикључка али од Џејмса није било одбране будући да је шутирао у првом полувремену без промашаја за три поена- 6/6 те се на полувреме отишло резултатом 52:44.

Почетак трећег периода обележио је нешто спорији  ритам. Цска је наставио да шутира за три поена али знатно лошије него у првом полувремену што је Звезда стрпљивом игром и добрим грађењем рекета искористила те поенима Берона и Симанића направила серију 11-2 и поново повела 55:54. Међутим, Цска је у наставку поново долазио до добрих позиција за шут за три поена те је преко Курбанова и Џејмса очас посла разила била -8 док је после промашене тројка Давидовца поенима Антонова резултат износио 72:60. Пред крај  трећег периода разиграо се и Боломбој па је резултат на крају треће четвртине био помало неправедних 76:62.

Последња четвртина искоришћена је да Цска повиси резултатску предност. Црвна звезда је у тим тренуцима одустала од свега што је красило током већег дела меча. Није било ни идеје, ни стрпљења у грађењу акција, шутирало се из тешких позиција и када се дода и да је средином последње четвртине Шакота потпуно непотребно добио две техничке грешке, тј. искључење због протеста јасно је било да ће Звезда претрпети убедљив пораз иако то можда није заслужила.

Наши кошаркаши немају времена да мисле о овом поразу будући да у петак следи ново искушење. У Београду гостује Олимпијакос, што ће бити лепа прилика да се поправи утисак.

ЦСКА – Црвена звезда 100:74 (26:21, 26:23, 24:18, 24:12)
Дворана: „Мегаспорт арена”. Гледалаца: 6.011. Судије: Мигуел Перез Перез, Сефи Шемеш и Себастијен Кливаз.
ЦСКА: Боломбој 17, Џејмс 29, Антонов 9, Стрелниекс 5, Војтман, Воронцевич 7, Хекет, Куфос 6, Хилијард 10, Курбанов 11, Хајнс 4, Бејкер 2.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 7, Човић 7, Давидовац 17, Лазић 5, Фаје 3, Берон 14, Добрић 2, Гист 8, Џенкинс 2, Симанић 7, Јовановић, Оџо 2.

Повезане вести

8 comments

JOVICA RADAKOVIĆ дец 19, 2019 at 14:32

Svi smo mi stručnjaci pustite ljude neka rade ABA liga je naša. Volim te Zvezdo

Reply
kalio gulić дец 19, 2019 at 07:58

i košarkaši i fudbaleri igraju po istom,toliko rijetko oduševe a tako često razočaraju.Pri tome mislim na dojam a ne na krajnji rezultat.

Reply
MILOS RANKOVIC дец 18, 2019 at 21:29

SAMO MALO O IGRACIMA NEBOJSE COVICA,OVAJ ODZO TI SI BRE DECKO BUDAK,MOTIKA I ASOV ZAJEDNO,NULA SI TESKA I BRUKA,FAJEA OTERATI BEZ RAZMISLJANJA,OTKAD JE MUTAVI TOMIC OTISAO I ON JE,D.BRAUN ODMAH UJUTRU GA ISTERATI IZ STANA,ZA TATINOG SINA GLUPO JE PRICATI,DZENKINS IMAS KREDITA ALI TESKO IDE,SIMANICA PUSTITI MALO VISE DA IGRA,I DA TI MU SLOBODE VISE,DAVIDOVAC ISTO,BILI JEDINI KOJI TRCI I BORI SE,GIST TI SI GORI OD ODZA,UOPSTE NEIGRAS ODBRANU,BOLI TEBE DUPE ZA ZVEZDU,STVARNO SI PRAVI GROBAR,MISLIM DA SI TI NAJGORI IGRAC U KK CRVENA ZVEZDA BRUKO JEDNA,DOBRIC TI DECKO SI POSTAO IZGUBLJEN SLUCAJ,STA SE STOBOM DESAVA JA NEZNAM,VOLEO SAM TVOJE IGRE,SAD SI BRE NAJGORI,KODA TE NEKO TERA DA IGRAS ZA ZVEZDU.AKO NECES CAO,IMA KO HOCE,I MUTAVI GAVRILOVICU 30 RAZLIKE GUBIS NISI MOGAO DA UBACIS JOVANOVICA PAR MINUTA,NEK MALO OSETI IGRU I ON,GORI OD ONOG ODZA NECE BITI,JA KAD BI SE PITAO A NEPITAM SE,STUPIO BI U KONTAKT SA SIMONOVICEM,DOVESTI PLEJA ODMAH DOK JOS MOZE I PUSTITE EVRO LIGU,SVE NA ABA LIGU,ALI MISLIM DA COVIC NECE DOVESTI VISE NIKOG,A PUSICE I LORENCA BRAUNA U ARMANI ZA MILION EVRA

Reply
MILOS RANKOVIC дец 18, 2019 at 21:16

JA SE SAMO NADAM DA JE COVIC ZADOVOLJAN SAD,PROPADAMO I IGRAMO SVE LOSIJE,ZNAMO COVICU STA SE RADI U ABA LIGI,PRVO PRIMORSKA SE RASPADA,DRUGO FMP CE SE POVUCI ODIGRACE ZA NAS NEKE UTAKMICE STO TREBA I ETO NAS U PLEJ OFU,AKO UDARIMO NA BUDUCNOST TI COVICU PLATI TVOJE LJUDE DA RADE ONO STO RADE,PROSLE GODINE SMO GINULI VISE NECEMO COVICU,SAD CE I DELIJE DA TI OKRENU STRANU ZBOG JAGODICA,IAKO SU DELIJE PRODANE DUSE VEC ODAVNO,MISLIM DA OVA SEZONA JE MNOGO TESKO,COVICU PRED SEZONU COVICU NEKE CIGLE SI GRADIO SVE SU TI RAZBIJENE MOJ NEBOJSA

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2019 at 20:19

sva sreca sto dosao Kuridza..sad ima da kidamo..olimpijakos je naj..ebao

Reply
Veteran Sever дец 19, 2019 at 01:42

Zufler Avdiju dolazi za tim menadzera… A mozda se nađe neko mesto i za Milivojšu… A Kuridza je dobrodošao kao OSMI igrač na pozicijama 4 i 5…a plej nam ne treba…. sve je savršeno…

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 19, 2019 at 09:43

ma brate Veteran ovo je ponizenje i sprdanje kluba..sinoc sam gledao g.lodare pa oni nemaju ni jednu neznalicu i napreduju za nas su galaksija i opet ce da nas ponizavaju

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2019 at 20:18

KK kanta za smece …tragaedija i tuga..pa nije cudo koji igrace imamo..

Reply

Leave a Comment