Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звездаши прикупили 257 јединица крви

Традиционална акција „Црвено-бела крв“, коју су навијачи нашег клуба 18. пут организовали у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, одржана је јуче у Медија центру стадиона „Рајко Митић” и поново је била успешна.

Велики број људи и овом приликом се одазвао, па је у уторак, 17. децембра прикупљено 257 јединица крви. Тако је настављена успешна традиција помагања, а у овом периоду године залихе крви су преко потребне. Као награду за хумани гест звездаши су добијали карте за кошаркашку утакмицу Црвене звезде против Олимпијакоса у оквиру 15. кола Евролиге.

И ове године наши навијачи су показали хуманост на делу. У 2019. години биле су огранизоване три акције „Црвено-бела крв“, а том приликом сакупљено је укупно 2648 јединица крви. Оборени су и рекорди. У августу је са 1488 једница крви постављен нови дневни рекорд! Такође, хуманитарна акција “Црвено-бела крв” добила је специјалну награду као најуспешнија добровољна акцију давања крви у историји Института за трансфузију крви Србије.

Црвено-беле присталице и овај пут су се представиле у најбољем светлу показавши да нису подршка само са трибина, већ и у важнијим, животним биткама. Наши навијачи већ годинама показују да имају велико, хумано срце и верујемо да ће тако бити и у будућности!

Хуманитарној акцији „Црвено-бела крв“ одазвали су се и запослени у Спортском друштву Црвена звезда, а међу добровољним даваоцима крви нашао се и Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда.

 

 

Повезане вести

Leave a Comment