Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Душан Ристић пред дуел ЦСКА Москва-Црвена звезда мтс

Двадесетчетворогодишњи центар Црвене звезде Душан Ристић актуелну сезону проводи у казахстанској Астани као позајмљени играч. Одличне игре пружа популарни „Риле“ у казахстанском представнику у ВТБ лиги, а недавно је данашњем противнику нашег клуба у Евролиги убацио 22 поена.

О временским усковима који владају у овом делу Европе, као и предстојећем евролигашком сусрету Душан Ристић је изјавио:

– „Крајем децембра температура обично падне на минус 30. Али ове године је мало топлије, па се креће од минус 10 до минус 20. Наравно, често пада и снег. Није то толико страшно како можда звучи. Ипак, када крене да дува ветар, онда је хаос. Погледам прогнозу и видим да је минус 20, а да је субјективни осећај минус 35. Неколико пута сам се затекао напољу када почне да дува ветар, буквално је неиздрживо. Мораш одмах да се склониш“ – кроз осмех је рекао сјајни центар.

Последње у низу сјајних издања Ристић је имао у Москви, против истог ривала и на истом паркету који у среду (18 часова) чека Црвену звезду. ЦСКА је добио са 104:91, а наш ас је убацио 22 поена, уз десет скокова и четири асистенције.

– „ЦСКА је баш озбиљан тим. На свакој позицији врхунске играче који кажњавају и најмању грешку. Играју као сат, баш су добро уиграни. Али, није непобедив. Губили су у Евролиги, губили су и у ВТБ лиги. Сигурно да Црвена звезда има своје шансе. Тешко је рећи где су, пре свега због снаге ривала. Кључ би могао да лежи у нешто споријој игри. Нама су највеће проблеме правили после грешака. Сваку изгубљену лопту, исхитрен шут или нешто треће, одмах су то кажњавали. Тако да црвено-бели морају да сведу грешке на минимум и да не дозволе ривалу да нападне из транзиције“ – истакао је Душан Ристић.

Повезане вести

Leave a Comment