Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Звезда гостује у Москви

Кошаркаши Црвене звезде  отпутовали су у Москву где их у среду очекује утакмица 14.кола Евролиге са актуелним шампионом екипом ЦСКА.

Меч се игра у 18 часова (20 по локалном) у Мегафон Арени у Москви.

Црвено-беле ове недеље очекује тежак посао „дупло коло“ и то против актуелних и бивших првака Европе. Одмах по завршетку утакмице у Русији, црвено-бели се враћају у четвртак у Београд јер их у петак већ чека утакмица са Олимпијакосом у „Штарк Арени“.

 

Тренер Драган Шакота: ’’ЦСКА је првак Европе. Није велика разлика у односу на тим од прошле сезоне. По резултатима може да се каже да су тренутно слабији, али то не значи да неће досегнути форму из прошле године када су били најбољи на Фајнал фору. Анализирајући игру, они су екипа која у неким моментима игра одбрану и напад готово перфектно и представљају модел осталим тимовима како се то ради. Сигурно нам неће бити лако, али ћемо и ми пробати да им посао отежамо’’

 

Капитен Бранко Лазић: “ Дупло коло, идемо у Русију, утакмице се ређају. Мотив када је Евролига у питању је увек ту. Требало би тако да буде и у АБА лиги…Идемо тамо да поправимо утисак након Задра,надам се да ћемо одреаговати да ћемо се коначно “дозвати памети” јер је стање алармантно што се игре тиче и неких резултата. Дакле, прва жеља је да одиграмо како треба да играмо, и ако се укаже прилика да је искористимо за победу. ЦСКА је екипа која игра редовно Ф4, освојили су ЕЛ ове сезоне, препуни изванредних појединаца, уз то играју на домаћем терену, И овај меч долази у незгодном тренутку. Ммораћемо да одиграмо заиста снажну, паметну и тимску одбрани како би имали чему да се надамо” рекао је капитен Црвене звезде.

Ово ће бити 8.међусобни сусрет два клуба у Евролиги, московски “армејци” тренутно воде 6-1 у победама. Једини тријумф црвено-бели забележили су 29.децембра 2016.године када су славили 78:67 у препуној “Штарк Арени”.

Екипа након дуела у Москви неће имати пуно времена за припрему наредне утакмице, повратак у Београд заказан је за четвртак у поподневним часовима, а утакмица са Олимпијакосом ( за коју су карте већ пуштене у продају у уторак ) следи у петак.

Повезане вести

Leave a Comment