Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Кузмић: За Басконију нам треба све, добра игра и пуне трибине

Кошаркаше Црвене звезде мтс у четвртак очекује још једна велика европска утакмица противник је екипа Басконије.

Црвено-бели ће се по 9.пут састати са клубом из Виторије, тренутно имају скор 5-3, а Београд памти победе црвено-белих од 2013.када је екипа Црвене звезде у такмичарској сезони 2013-2014 побеђивала шпански тим у више наврата.

Екипа Црвене звезде је након 2-7 везала три победе, као и важну победу у АБА лиги, а припреме за долазак Киролбет Басконие Гастеиз су већ почеле.

Центар црвено-белих Огњен Кузмић каже да екипа полако хвата ритам, али да је свака утакмица у Евролиги нова прича и епизода:

Изузетно тешка лига ове сезоне, буквално свако свакога може да добије. Ми смо пре само 3 недеље имали скор 2-7, а погледајте сада са три везане победе ушли смо у добар ритам. Са друге стране Басконија је забележила неколико пораза, имају исти скор као и ми, али би било неозбиљно да прихватамо било шта осим шанси 50-50 или улогу некаквог фаворита у овој утакмици. Само максималном игром, чврстом одбраном која нам је донела доста доброг у Евролиги, ми можемо да се надамо да ћемо их победити. Тај приступ не важи само за ову утакмицу, већ за сваку, јер видимо резултате у Евролиги ове године. Шта је више изненађење? – рекао је Кузмић и навео још један фактор који издваја Београд:

Више пута сам рекао, навијање и атмосферу коју имамо ми, има мало која екипа у Европи. Много нам је важна атмосфера, и навијање, некада када немаш више шта да даш, понесу те трибине и нађеш још нешто да дођеш до победе. Никоме није свеједно када игра против Звезде у Београду. Зато позивам наше Звездаше да дођу да нам помогну, јер овде је у Евролиги свака утакмица тешка, а до сваке победе је лакше доћи са њима – рекао је Кузмић који је претходне две сезоне као играч Реала, и у прошлости као центар Црвене звезде имао прилике да се добро упозна са квалитетима Басконије:

Одлична екипа, тренер Перасовић добро познаје и град и клуб, сада имају неколико лошијих резултата, али сетите се нас пре Каунаса? Шенгелија је ту већ дуго игра добро, довели су Хенрија и Шилдса, Стаускаса право из НБА лиге, Ерик је освојио Еврокуп са Дарушафаком. Дип и Фал високи, одлични скакачи, Џенинг је такође ту већ две и по сезоне. Значи добра искусна физички јака екипа против које мораш поштено да зарадиш победу. Понављам, са публиком и игром која нам је донела победе претходних недеља, прво у одбрани, имамо шансу – рекао је Кузмић.

Утакмица Црвена звезда мтс – Киролбет Басконија Гастеиз игра се у четвртак од 19 часова у „Штарк Арени“. Карте за овај меч пуштене су у продају у понедељак у подне у свим пословницама „Tickets.rs“.

The post Кузмић: За Басконију нам треба све, добра игра и пуне трибине appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment