Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Победа омладинцима у Атини сигурно доноси бараж

Омладинци Црвене звезде ће у среду од 16 часова гостовати Олимпијакосу у Атини када ће имати сјајну прилику да обезбеде европско пролеће и да наставе такмичење у Лиги шампиона за фудбалере до 18 година, кроз бараж.

Када је Црвена звезда обезбедила учешће у Лиги шампиона, наши омладинци, смештени су у део намењен за јуниорске селекције екипа које су оствариле пласман међу 32 најбоља тима у Европи. Отуда су се нашли у групи са Бајерном, Тотенхемом и Олимпијакосом, истим ривалима са којима је и сениорски тим нашег клуба одмеравао снаге ове јесени. То је такозвани “Лига шампиона” део. У другом делу такмичења налазе се освајачи јуниорских лига држава из којих долазе.

Ситуација на табели у групи Б је таква да ће Црвена звезда у утакмици са Олимпијакосом одлучивати о судбини. Бајерн је као првопласирана екипа, обезбедио учешће у “нокаут” фази, док ће наши омладинци имати прилику да играју за бараж у случају тријумфа против грчког тима. Друга могућност за наше бисере је та да прате дешавања на мечу у Минхену, где ће Бајерн угостити Тотенхем. Уколико Тотенхем освоји бод, Црвеној звезди је и реми довољан за пласман даље, а уколико енглески тим изгуби од Бајерна – Црвена звезда је аутоматски обезбедила пролаз у бараж.

1. Бајерн Минхен-3 победе и два ремија- 11 бодова (гол разлика 15:2)

2. Црвена звезда- 2 победе, 2 ремија и пораз- 8 бодова (гол разлика 7:11)

3. Тотенхем- 2 победе, реми и два пораза- 7 бодова (гол разлика 12:9)

4. Олимпијакос- реми и четири пораза- 1 бод (гол разлика 2:14)

Црвена звезда ће се у случају позитивног резултата против Олимпијакоса укрстити са једном од осам екипа које су као освајачи лига, кроз “нокаут” фазу обезбедиле учешће у баражу. То су: Шериф Тираспољ (Молдавија), Сарагоса (Шпанија), Мидтјиланд (Данска), Дерби Каунти (Енглеска), Порто (Португал), Динамо Кијев (Украјина), Ренџерс (Шкотска) и Рен (Француска). Потенцијални двомеч би био одигран у фебруару наредне године.

У мечу одиграном на стадиону ФК Вождовац, омладинци Црвене звезде, головима Митровића и Пантовића савладали су Олимпијакос (2:1) и показали да поседују квалитет, те да су најсигурнији када сами одлучују о својој судбини.

Верујемо да ће тако бити и у среду од 16 часова када ће наш тим гостовати Олимпијакосу, а у истом термину ће и Бајерн дочекати Тотенхем.

The post Победа омладинцима у Атини сигурно доноси бараж appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment