Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Милојевић: „Трудом и радом смо освојили планету“

Звонко Милојевић, легендарни голман Црвене звезде у разговору за Звезда ТВ присетио се успомена са утакмице у Токију, у којој је наш клуб побеио Коло Коло и постао првак света, као и других занимљивих тема везане за каријеру у црвено-белом дресу.

Када смо слетели у Јапан, тадашњи кондициони тренер Пеђа Стојановић нам је рекао да се обучемо и да идемо на тренинг. Ми смо били запањени том реченицом, али нам је он рекао како нам је то најпотребније да би се мишићи опустили од пута. Тренирали смо 45 минута, да би нам један азијски новинар пришао и рекао – Честитам, ви сте нови светски прваци. Гледали смо га мало чудно, јер је утакмица била тек за неколико дана, међутим он је тада рекао да смо ми сигурно нови шампиони, јер су Чилеанци чим су дошли легли да спавају и да екипа, која има такав менталитет и карактер да тренира одмах после лета, мора бити првак – рекао је Милојевић.

Речи тадашњег шефа стручног штаба Владице Поповића остале су му уразена у сећање.

Утакмица у Токију је прави пример да играчи могу да оствари све, само ако су добро организовани. Тренер Владица Поповић нам је на полувремену рекао – Момци имате 1:0, имамо и играча мање, али не заборавите, играте за титулу првака света! Немојте бити покојници, већ пуковници. Пружите најбоље што можете и победите утакмицу, а ја вам обећавам да ћете имати слободне дане и – тако је и било – са осмехом на лицу рекао је Милојевић.

Бивши голман Звезде, Андерлехта и Локерена истакао је да Звездин дрес представља велику част, али и велику одговорност.

Своју каријеру у Звезди сам базирао на томе да будем праведан и изнад свега мој однос је био чист и коректан. Нисам желео да градим ауторитет на туђим невољама, никада нисам изговорио ниједну ружну реч за противника. Поред свега улога капитена Црвене звезде је велика одговорност. Не само на терену, већ у свим сегментима. Пре и после утакмице се гледа шта ради капитен па тек онда остали играчи. Када сте вођа на терену, морате да пазите шта радите и шта причате ван њега. Велика је част носити цвено-бели дрес, али он са собом носи и још већу одговорност.

Хук и песма са Севера представљају снажан ветар у леђа нашој екипи.

Сваки резултат Црвене звезде поздрављен је песмом навијача. Сваки гол, победа или титула не би била на тај начин испраћена да нема наших навијача. Можда звучи апсурдно, али неко ко је био на терену зна шта то значи много боље од осталих. У утакмици против Барселоне, био сам капитен тима, по изласку из тунела видео сам прелепу слику пуних трибина. Окренуо сам се ка саиграчима и рекао да не смемо да се обрукамо и да изгубимо пред оволиким бројем људи. Одиграли смо најбољу утакмицу у том периоду, иако смо играли нерешено – нагласио је Милојевић.

The post Милојевић: Трудом и радом смо освојили планету appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment