Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пораз рукометаша у Лесковцу

У оквиру 13. кола АРКУС лиге Србије, рукометаши Црвене звезде гостовали су у Лесковцу екипи Дубочице 54. Домаћин који се са правом нада пласману у плеј-оф такмичења заслужено је стигао до девете овосезонске победе, док су са сруге стране момци у црвено-белим дресевима исто толико пораза у 13 мечева и дефинитивно и ове сезоне ће морати да спашавају голи суперлигашки живот.

Дубочица 54 : Црвена звезда 26:24 (13:11)

Десетковани црвено-бели нису успели да дођу до битног тријумфа на југу Србије. Гемаљевићу су се придружили на листи повређених играча Тодоровић, Лазић и Матија Николић, Звезда је целу полусезону без крила Николе Николића, али и поред великих кадровских проблема екипа Радана Рочанина је била у игри од првог до последњег минута.

Цело прво полувреме се играло „гол за гол“ да би серијом у самом финишу 3:0 домаћа екипа стигла до предности 13:11 пред одмор.

У другом делу, Звезда је одмах изједначила и била у егалу до 42.минута, када је новом серијом од три везана гола, Дубочица стигла до 20:17. Одлична одбрана и одбране голмана Црвене звезде, који су зауставили чак пет удараца са седам метара, довеле су неизвесне завршнице. У самом финишу утакмице, у 59.минуту при резултату 25:24, Јовановић је промашио седмерац, бивши Звездин голман Страхиња Радисављевић је одбранио његов покушај и завредео епитет играча утакмице, а Миљан Ерић није искористио последњи напад. Матовић је потврдио победу Дубочице, 26:24.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Борис Јовановић и Борислав Љубојевић са 5 голова, Иван Хорват и Миљан Ерић су постигли по 4.

Црвена звезда је имала и подршку својих навијача из Лесковца и околине.

У последњој утакмици за 2019.годину Звезда дочекује последњепласирани Шамот и победом би могла да изађе из опасне зоне.

АРКУС лига, 13. коло:
ДУБОЧИЦА 54 – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 26:24 (13:11)
Дворана: СРЦ „Дубочица“.
Гледалаца: 3.200.
Судије: Миленко Алимпић и Здравко Алимпић (Бачка Паланка).
Искључења: Дубочица 10, Црвена звезда 4 минута.
Седмерци: Дубочица 7(2), Црвена звезда 5(4).
ДУБОЧИЦА 54: Пешић, Цветковић 3, Симић, Продановић, Станковић 3, В.Николић 4, Маринковић 1, М.Николић, Павловић 3, Мађар, Митровић 1, Гашић, Радивојевић, Матовић 7, Атанасковић 4, Радисављевић. Тренер: Саша Пејчић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Јовановић 5 (4), Хорват 4, М.Лазић 1, Андрејевић 3, Шапоњић, Мајес, Рајичевић, Јелић, Љубојевић 5(1), Туфегџић 1, Утвић, Абрамовић 1, Ерић 4, Божовић, Тренер: Радан Ровчанин

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

1 comment

Loki дец 10, 2019 at 12:32

Jel ima neko da upali svetlo u ovom RK Crvena Zvezda?

Reply

Leave a Comment