Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда очитала лекцију Славији у Љубљани

Кад се хоће, све се може! Хокејаши Црвене звезде остварили су велику и важну победу у првом двомечу против екипе Славије у Љубљани. Након велике борбе црвено-бели су били бољи и показали да могу много више од онога што смо видели у неким претходним дуелима, посебно оном против екипе Јесеница. Можда ова победа неће допринети да Звезда заврши регуларни ток првенства на првом месту, али ће сигурно подићи самопоуздање нашим оклопницима пред наредне мечеве, као и плеј оф који ће уследити након завршеног регуларног дела првенства.

ХК Славија јуниор – СКХЛ Црвена звезда 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Утакмица није добро пошла по црвено-беле. Након само 12 секунди игре Ник Труден доводи домаћина у водство од 1:0. Ипак, црвено-бели се у 14. минути, преко Ивана Анића (Чегринтсев – Бркушанин), враћају у меч – 1:1. Имали је Звезда играча више од 15. минуте, али наши хокејаши нису успели да сместе пак у мрежу Јуре Павлича.

Оно што нису успели у првој трећини, успели су након само 40 секунди игре у другој. Звездини младићи Матеја Поповић и Марко Драговић били су актери код другог Звездиног гола. Драговић је асистирао Поповићу за водство од 1:2. Наставили су црвено-бели оклопници онако како су требали да одиграју и у Јесеницама, па је Иван Аинић (Даниел – Чегринтсев) својим другим голом у 24. минути довео Звезду у водство од 1:3. Искључење Андреја Цвика у 29. минути била је прилика за домаћине да смање резултат, али је мрежа Арсенија Ранковић остала нетакнута. Са друге стране ни Звезда не користи играча више, а домаћин на минут и по пред крај ове трећине смањују на 2:3 преко Нејца Бруса.

Последњи период креће са играчем више за црвено-беле, али наши хокејаши не користе ту предност. У 52. и 54. минути уследила су обострана искључења, међутим резултат се није мењао. А онда у 59. минути Звездин нападач Вјачеслав Чегринтсев (Подунавац) забија пак у мрежу домаћина за 2:4. До краја су црвено-бели успели још да додатно дотуку домачина головима капитена Марка Бркушанина (Чегринтсев) за 2:5 и Вјачеслава Чегринтсева (Подунавац – Анић) за коначних 2:6.

СКХЛ Црвена звезда: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Јанковић, Каситски, Марковић, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Шпањевић, Таракан, Цвик

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment