Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОдбојка

Звезда након пет сетова савладала Војводину

Црвено-бели одбојкаши савладали су шампиона Србије и учесника ЦЕВ Лиге шампиона новосадску Војводину у оквиру дербија 10.кола БПШ Суперлиге након пет сетова – 3:2 (26:24, 25:19, 19:25, 20:25, 15:9).

Одличну и узбудљиву утакмицу око 100 гледалаца имало је прилику да испрати на Бањици. Екипа Томислава Кукањца је „бацила на плећа“ шампиона Србије и одиграла, пре свега, феноменална прва два сета. Другом победом у низу Звезда је прескочила Рибницу на табели и „плови“ ка средини табеле.

Одлична енергија црвено-белих на старту утакмице. На сервис Лазара Додића брзо је тим Томислава Кукањца створио разлику и на технички тајм-аут отишао са шест поена предности, (12:6). Додић и Милутин Нејић су освајали поене у наставку и одржавали Звездину предност до 22:18, када црвено-бели праве две грешке, а након поена Уроша Николића после првог темпа Звезда има три сет лопте. Војводина осваја наредна три поена и спасава сет, али Мељанац (блок) и Нејић нису дозволили преокрет и Звезда користи четврту сет лопту за предност – 1:0, 26:24.

На крилима првог сета црвено-бели су ушли и у други. Три узастопна блока, период одличне игре свих линија тима, бивши коректор Црвене звезде Александар Благојевић прави сервис грешку, Звезда има +4 пред обавезан предах, (12:8). Настављају да се нижу поени Звезде у наставку, Војводина је била потпуно ван ритма, а Лазар Додић доноси девет сет лопти, (24:15). Наредна четири поена припали су Новосађанима, али Александар Андоновић се потрудио да Звезда дуплира вођство и прекида серију гостију – 2:0, 25:19.

Капитен Војводине Стеван Симић је освојио три од првих пет поена у трећем сету за свој тим (2:5), а Звезда захваљујући добром сервису успева да се врати резултатски у меч до техничког тајм-аута, али Благојевић је донео 10-12 свом тиму. У наставку посени су се освајали у серијама до финиша, када је Војводина везала пет поена на сервис Благојевића и искористила прву од пет сет лопти за 2:1, 19:25.

И на старту четвртог сета поени се освајају у серијама, Милутин Нејић је био мотор екипе и пролазио у нападу, а добар сервис Николе Мељанца и Лазара Додића донео је Звезди 12:10 пред обавезан одмор. Велика борба вођена је у наставку, Томислав Кукањац је покушао тајм-аутом да размрда своју екипу, али боља игра на мрежи Војводине је донела превагу за изједначење. Учесник Лиге шампиона је стигао до пет меч лопти, након сервис грешке Андоновића, друга је искорићена за 20:25 и 2:2.

На промени страна у одлучујућем сету Звезда је имала вођство 8:6, захваљујући Лазару Додићу, који је освојио четири поена, а Звезда везала три успешна блока. Војводина је преко Бајандића успела да изједначи (8:8), али није имала снаге за преокрет. Лазар Додић је преузео одговорност и био сјајан на линији сервиса. Са два везана ас поена донео је Звезди пет меч лопти, а блок Александра Андоновића донео је и победу – 3:2, 15:9.

Најефикаснији у нашем тиму био је Лазар Додић са 24 поена. Одличну партију пружио је Милутин Нејић са 19 поена, Александар Андоновић освојио је 16 поена, а двоцифрен је био и Никола Мељанац са 11 поена.

Звезда у наредном колу гостује Новом Пазару.

10.коло, БПШ Суперлига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 3:2 (26:24, 25:19, 19:25, 20:25, 15:9)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Дејан Рогић и Александра Баланџић. Трајање меча: 117 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 11, Јевтић (либеро), Петковић, У. Николић 6, Фет, Нејић 19, Додић 24, Андоновић 15, Стефановић 3. Нису играли: А. Николић, Тадић, Трифуновић, Машуловић, Гмитровић. Тренер: Томислав Кукањац

ВОЈВОДИНА: Симић 11, Лакчевић (либеро), Бајандић 4, Ковачевић 12, Машуловић 11, Буша, Благојевић 26, Радовић, Тодоровић 4, Перић 5, Никић 1. Нису играли: Бојичић, Негић (либеро), Рудић. Тренер: Синиша Гавранчић.

The post Звезда након пет сетова савладала Војводину appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета дец 7, 2019 at 13:42

Браво!
Невероватно,губимо од Пожаревца,Пазара,а добијемо Војводину,која се пласирала у ЛШ!

Reply

Leave a Comment