Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Евролига казнила КК Црвена звезда мтс 17.500 евра

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс кажњен је у среду од стране дисциплинског судије Евролиге збирном казном од 17.500 еура због пропуста у организацији утакмице 11.кола Евролиге са Валенсијом, која је одиграна 28.11.2019. године у Београду.

Дисциплински судија Евролиге Патрик Гранжан изрекао је ову казну због два пропуста:

– Застој у раду семафора који је проузроковао прекид утакмице у трајања од 57 минута током прве четвртине утакмице у износу од 15.000 евра;

– Убацивања кованица на терен и лименке за пиће којом је погођен један од судија по завршетку утакмице, у износу од 2.500 евра.

У образложењу казне наводи се да је КК Црвена звезда мтс и у прошлости кажњаван због пропуста сличне природе, али је олакшавајућа околност узета у обзир да је клуб на утакмици са Валенсијом предузео све мере како би се утакмица ипак одиграла у заказаном термину.

КК Црвена звезда мтс овом приликом саопштава да је сходно уговорима које је пре почетка сезоне потписао са „Штарк Ареном” и СЦ “Ташмајдан” који управља халом „Александар Николић“ (за чија коришћења плаћа и накнаду), за функционисање техничке опреме и обезбеђивање нормалних услова током једне Евролигашке утакмице, задужена “Штарк Арена”, а у овом случају СЦ “Ташмајдан” – хала “Александар Николић” у којој Црвена звезда наступа у том колу.

Придржавајући се уговора, клуб ће рефундирати казну од 15.000 еура за неисправност семафора од СЦ “Ташмајдан” који ће исти износ наплатити од испоручиоца семафора, имајући у виду да клуб, а ни СЦ “Ташмајдан” – хала “Александар Николић“ не сносе одговорност за неисправност у раду семафора који је у гарантном року од стране испоручиоца.

КК Црвена звезда мтс подсећа да је до сада од када се такмичи у Евролиги платио на име казни, по више основа суму од преко 150 хиљада евра због бацања предмета у терен, закрчених пролаза, и осталих прекршаја који подлежу санкцијама дисциплинског правилника Евролиге.

Зато још једном позивамо све присталице нашег клуба да спортски и коректно навијају и бодре КК Црвена звезда, јер нас већ следећег четвртка очекује нова велика утакмица у Београду против екипе Басконије у „Штарк Арени“.

Такође, клуб апелује на све навијаче у дијаспори и све који самостално и у својој режији присуствујуна гостујућим утакмицама КК Црвена звезда мтс, да се придржавају пропозиција Евролиге, спортски бодре црвено-беле, не убацују предмете у терен, не стоје на пролазима, јер су против КК Црвена звезда мтс покренута и два дисциплинска поступка због понашања навијача на гостовањима у Берлину и Каунасу, и поред чињенице да њихово присуство у тим дворанама није било и организацији клуба!

КК Црвена звезда мтс

The post Евролига казнила КК Црвена звезда мтс 17.500 евра appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment