Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Једини циљ у Лучанима су три бода

Среда 4. децембар биће радна за фудбалере Црвене звезде. Пулене тренера Владана Милојевића очекује гостовање у Лучанима екипи Младости, а истовремено треба напоменути да ће ово бити и последње гостовање наше екипе ове јесени када је у питању домаћи шампионат.

У резултатском смислу јесењи део сезоне који полако улази у сам финиш могао би се и морао сматрати више него успешним. Црвено-бели су убедљиви лидери суперлигашког каравана, док у елитном европском фудбалском такмичењу коло пре окончања групне фазе налазе се у ситуацији да сами одлучују о својој судбији, тј. о наставку Евро одисеје и на пролеће наредне године. Међутим. последњи резултати у Лиги шампиона где је на три меча остварен гол коефицијент 0:15, као и нешто слабије представе у домаћем шампионату које су покривене победама, унеле су зебњу у све којима су црвено-беле боје на срцу. И поред свега наведеног ипак се очекује да ће из града на реци Бистрици наши фудбалери освојити три веома важна бода.

Сусрети у Лучанима никада нису били лагани за нашу екипу и поред чиенице да су на 12 мечева остварили осам победа уз два пораза и исто толико ремија. У ери тренера Владана Милојевића Црвена звезда је три пута гостовала у Лучанима. Остварена су два тријумфа (5:2-сезона 17/18 и 3:1-сезона 18/19) док је у прошлосезонском реванш сусрету полуфинала националног купа меч завршен без победника 0:0.

Црвена зведа и Младост у актуелној сезони састали су се уоквиру 4. кола 9. августа на нашем највећем стадиону. Головима Милоша Вулића и Милана Јевтовића наша екипа је славила резултатом 2:0, а у црвено-бели дрес на том сусрету понели су: М. Борјан, М. Гајић, Р. Панков, С. Бабић (М. Дегенек), Р. С. Жандер, М. Вулић, Њ. Петровић, М. Иванић (Н. Крстовић), М. Јевтовић, В. Симић, Р. Боаћи (А. М. Томане).

Кад је реч о резултатима лучанске екипе у актуелној сезони они су на 18 мечева остварили по седам победа и пораза,а на четири сусрета су ремизирали уз гол коефицијент 17:22. Интересантан је податак да су оба пораза претрпели на домаћем терену од Напретска 0:1 и ТСЦ-а 0:3, док су тријумфовали на гостовањима у Сурдулици и у Новом Саду против Пролетера резултатима 1:0. И поред лошијих резултата на домаћем терену треба имати у виду да је екипа тренера Горана Станића не тако давно умеча код куће да оствари и запажене резултате. У оквиру 12. кола, 19. октобра савладали су екипу Партизана резултатом 1:0, а јини стрелац био је Лазар Јовановић. Треба напоменути да је најефикаснији играч екипе Предраг Павловић који се у досадашњем току шампионата четири пута уписивао у листу стрелаца, док су по три поготка постигли Елиомар Силва и Милан Бојовић.

Када је реч о нашој екипи тренер Владан Милојевић има доста кадровских проблема. Из здравствених разлога готово је извесно да ће дуел у Лучанима пропустити Немања Милуновић, Милош Вулић, Хозе Алберто Кањас, Раџив Ван Ла Пара и Ричмонд Боаћи, док је још од раније ван такмичарског погона Милан Павков, као и Бранко Јовичић који је ван строја још од лета. Сходно томе црвено-бели дрес на непријатном гостовању требали би да понесу Милан Борјан на голу, последњу линију тима могли би да попуне Марко Гобељић, Милош Дегенек, Радован Панков и Марко Гобељић. Три у везном реду могли би да чине Душан Јованчић, Мирко Иванић и капитен Марко Марин. На крилним позицијама готово су извесни Ел Фарду Бен и Алекса Вукановић, док ће у задужен за голове бити Томане.

Јасно је да ко год истрчао на терен у Лучанима има обавезу да да све од себе, јер екипа не сме дозволити да се у финишу јесени бодовна разлика над конкурентима смањи.

– Супер лига Србије, 19. коло:
Младост Лучани – Црвена звезда
Датум: Среда, 4. децембар
Почетак: 15 часова
Стадион: ФК Младост, Лучани
Судија: Лазар Лукић
Помоћне судије: Драган Богићевић; Александар Станојковић
Четврти судија: Петар Пипер
Потенцијални састав: М. Борјан, М. Гобељић, М. Дегенек, Р. Панков, М. Родић, Д. Јованчић, М. Иванић, М. Марин, Е. Ф. Бен, А. Вукановић, А. М. Томане. Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

Leave a Comment