Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Mркела: Верујем у играче, имамо најбољи тим

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела се гостујући на Звездиној телевизији осврнуо на актуелни тренутак у ком се наш клуб налази, обрадивиши све најважније теме које се тичу нашег клуба.

Црвена звезда је у доброј ситуацији. Први смо у националном првенству, играмо Лигу шампиона и имамо шансу да изборимо пролеће у Европи. Веома смо самокритични, сматрамо да увек може боље и управо нас је то довело до свих поменутих успеха – истакао је Мркела.

Меч у Атини биће прилика да Црвена звезда избори учешће у Лиги Европе током пролећа.

– Увек постављамо највише циљеве. Већ смо победили Олимпијакос у Београду, имамо бодовну предност, биће нам довољан и реми, али нећемо ићи на нерешен резултат. Значи нам то што смо испред њих на табели, највише са психолошке стране.

Спортски директор нашег клуба, похвалио је и играче због реакције која је виђена у мечу са Вождовцем.

Задовољни смо утакмицом против Вождовца и сматрамо да је тријумф дошао у правом тренутку. Увек је тешко играти после Лиге шампиона, а поготово после пораза. Играчи су ушли добро у меч и посебно смо задовољни другим полувременом које је једно од најбољих у досадашњој сезони. Они су нападачка екипа, а упутили су нам само један ударац у оквир гола. Одиграли смо добру утакмицу и драго ми је због тога – рекао је Мркела и осврнуо се на досадашњи остварен учинак у домаћем првенству:

-У многим утакмицама није било онако како смо очекивали. Много ротирамо, мењамо тим. Имали смо проблеме с повредама и са бројем странаца. С Вождовцем смо добро одиграли обе утакмице, против ТСЦ-а код нас и слично, али рецимо нисмо задовољни како смо одиграли дерби. Потрудићемо се да имамо што мање осцилација.

Мркела не бежи од свих тема па се још једном осврнуо и на суђење које Црвена звезда има у Суперлиги Србије. Коментарисао је одлуке арбитара у мечу против Вождовца, што у пракси други не раде. Примера ради, у последњој утакмици у овом колу у Шапцу, досуђена су два непостојећа офсајда Мачви али су коментари изостали.

– Грешке постоје. Лично, нисам сигуран да ли смо гол против Вождовца постигли из офсајда, али је утисак да се највише потенцирају грешке у корист Црвене звезде. Често сам истицао и грешке које су биле у нашу корист, а не видим да други клубови то раде. Волео бих да почну. Грешке се дешавају на свим стадионима, али се највише прича о оним у нашу корист.

Спортски директор Црвене звезде потенцирао је и младе играче који носе дрес првог тима, а најавио и нове дечаке који ће ускоро истрчати на стадион „Рајко Митић“.

– На почетку сезоне се направи пројекат који су то млади играчи који би требали да добију већу шансу. Ове године су то били Његош Петровић и Вељко Николић, с тим да се Николић повредио, али је почео да добија минутажу. Петровић је већ постао значајан шраф нашег тима. Политика форсирања младих играча ће се наставити и на зиму. Ми ћемо већ тада прикључити неколико фудбалера из Графичара и потрудићемо се да им дамо шансу на пролеће. Звездаши воле децу из Омладинске школе. Они су кроз историју били ти који су донели доста радости нашем клубу и свесни смо тога.

На припреми зимског прелазног рока се већ дуго ради.

– То је сталан процес. Покушавамо да унапређујемо наш скаутинг, који би могао да буде још бољи. Потрудићемо се да га додатно унапредимо, а какав ће бити прелазни рок, зависи од многих ствари. Све зависи од продаје играча. Много ствари није дефинисано, али увек морате имати спремне играче које бисте потенцијално довели.

Само речи хвале имао је Мркела за наш развојни тим Графичар, као и за Омладинску школу.

Врло смо задовољни Графичаром. Постојала је сумња да ли ти момци имају капацитет за Прву лигу Србије, али су показали да могу да играју на том нивоу. Омладинцима смо такође презадовољни. Има много играча који ће веома брзо бити првотимци Црвене звезде. Честитао бих директору Драгану Младеновићу и тренеру Славољубу Ђорђевићу на сјајном раду, поносни смо на резултате које постижу. Не само да су се опробали са најквалитетнијим екипама у Европи, него су пружили и одличне партије које личе на оно што ће их чекати у сениорском фудбалу – подвукао је Мркела.

 

Повезане вести

2 comments

Србин са Космета дец 2, 2019 at 17:29

Које бре играче?
Гарсију који нема снаге за озбиљан фудбал?
Кањас – спор,безидејан,некреативан;
Ван Превара – ни дриблинг,ни центаршут;
Гобељић,осим борбености,ништа;
Родић,досадило му да игра више у Звезди,Коман га дриблао као мало дете;
Милуновић -спор,киксира често;
Иванић- заблуда;
Итд…
Признај да сте погрешили много,памет у главу за јануарски прелазни рок!

Reply
dusan дец 2, 2019 at 16:22

imamo najbolji tim? u odnosu na sta? dobili ste ovu istorijsku utakmciu sa vozdovcem pa mislite da smo zaboravili ono od pre nedelju dana? jesi ti rodjace selektirao ovaj otpad od tima?

Reply

Leave a Comment