Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Атлетска трансфер бомба: Армин Синанчевић је нови члан АК Црвена звезда

Армин Синанчевић је један од атлетичара који је обележио 2019. годину, а одличне резултате крунисаће испуњењем дечачког сна јер ће прећи у клуб за који навија – Црвену звезду.
Прелазак Синанчевића у редове нашег атлетског клуба представља један од највећих атлетских трансфера још од 2011. године када су Емир Бекрић и Асмир Колашинац црвено-беле боје заменили опремом вечитог ривала Партизана.

Синанчевић је на овогодишњем Светском првенству бацио куглу невероватних 21.51 метара. То је био последњи знак челницима Звезде да реализују своје намере, које су имало још пре тог шампионата, и да у своје редове из пријепољског Полета доведу атлетичара који ће у будућности бити носиоц српске атлетике.

Армин Синанчевић

– „Звезда је клуб за који навијам од рођења тако да сам пресрећан што ћу у будућности носити овај дрес“ – рекао је на почетку Синанчевића за портал „atlex.rs“.

Велики посао урадио је Саво Пушица који је у младом боксеру препознао велики таленат за бацање кугле. Одличним радом безболно је прошао прелазни период из једног у други спорт, а након тога уследили су резултати који су их довели прво до норме за СП-а, а потом и до статуса једног од откровљења тог шампионата у Дохи.

Армин Синанчевић и Саво Пушица

Како то обично бива у свим сферама живота, долазак у Београд је природан потез ако се жели ићи ка напретку. Тако ће и ”Џин из Пријепоља” ускоро постати становник српске престонице.

– „Мислим да сам направио прави потез јер је ово корак унапред за мене и моју каријеру. Звезда је велики клуб, са дугом традицијом успеха поготово у бацању кугле. Надам се да ћу се брзо и успешно адаптирати на Београд и на услове које ми он пружа за напредак“ – каже Синанчевић.

Управо Црвена звезда ”држи” државни рекорд у овој дисциплини, а рекордер Драган Перић је један од тренер клуба који са великим успесима тренира младог куглаша Вељка Недељковића.

Њима ће се сада придружити и Армин, тако да ће под будим оком легендарног Перића бити две од три велике српске куглашке наде (мада за Армина већ може да се каже да је превазишао тај епитет). Поред њих двојице ”велику тројку” употпуњује Богдан Здравковић.

– „Велика част за мене што ћу имати прилике да учим од таквог шампиона какав је Драган Перић. Познајемо се од раније и увидео сам да поред одличног тренерског знања је и добар човек, што је по мени јако битно да би дошло до резултата“ – истиче Синанчевић.

Што се тиче Црвене звезде, челници клуба су очито решили да се окрену младим снагама које надолазе, тако да се полако припрема терен за одлазак постојећих шампиона и смену генерација.

Тамара Салашки је пуштена да пређе у Топ Јумп, Татјана Јелача је имала тешку годину и проблеме са здрављем и остаје да се види да ли ће се враћати, Милан Ристић након успешног отклоњеног рака тестиса пажљиво се припрема за можда и своју последњу сезону…

Због свега тога челници Звезде су у Армину видели некога који ће у будућности успешно наставити традицију учешћа Звездаша на највећим светским такмичењима.

Армин Синанчевић – Доха 2019.

Скроман момак какав је Синанчевић ни у једном тренутку није помишљао да напусти родно Пријепоље, али онда је уследио позив који се не одбија.

– „Искрен да будем позив Звезде ме је јако изненадио јер га нисам очекивао. Био сам поласкан и одушевљен што се отворила могућност да обучем дрес клуба за који навијам од рођења“ – присетио се Армин тог специјалног тренутку у његовом животу.

Међутим након успеха у Дохи још неколико клубова је пожелело да доведе Армина у своје редове, али поред навијачке опредељености још једна ствар је пренаглила да изабере црвено-белу страну Топчидерског брда.

– „Свидела ми се прича клуба и планови везани како за мене тако и за будућност Звезде. Њихова главна жеља је да Црвена звезда увек има представника на великим такмичењима, неког ко ће моћи да прави велике ствари на највећим шампионатима.“

Поред капитена клуба Страхиње Јованчевића који је такође обележио ову годину освајањем бронзане медаље на дворанском Европском првенству, у Звезди стасавају још неки млади шампиони који ће сигурно бити претенденти за дрес репрезентације на дворанском Светском првенству 2022. које ће бити одржано у Београду.

Армин Синанчевић – „Serbia Open 2019.“

Али пре тога прво је на реду дворанско СП у Кини, па Олимпијске игре, Европско првенство, дворанско ЕП, ново СП, па тек онда Светско првенство у Београду. Арминови планови су јасни.

– „Звезда је велики клуб и заслужује да има учесника на Олимпијским играма. Знам да су у Рију 2016. боје Србије из мог новог клуба бранили Тамара Салашки на 400 метара и Милан Ристић на 110 метара са препонама. Следеће године ће имати мене и надам се да ће ми се још неко придружити од мојих нових клупских другара, ту пре свих мислим на Страхињу Јованчевића, а до Београда 2022. се надам да ће нас бити доста Звездаша у Арени“ – закључује Синанчевић.

Деби за нови клуб Армин Синанчевић би могао да има већ ове године на традиционалном Звездином новогодишњем митингу који се одржава последње суботе у години (ове године то је 28.12.).

Ускоро ће се званично објавити и календар такмичења за 2020. годину који ће дати одговор и о званичном дебију најбољег српског куглаша Армина Синанчевића у црвено-белом дресу.

(извор/фото: atlex.rs)

Повезане вести

Leave a Comment