Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Лоренцо Браун наградио гранитну одбрану Црвене звезде

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су нову победу у Евролиги! У дворану ’’Александар Николић’’ дошла је Валенсија и то у сјајној форми што су показали и на овој утакмици. Велика борба, обиље преокрета, чврсте одбране на обе стране и херојска завршница. Утакмица је родила новог хероја, Лоренца Брауна који је погодио уз звук сирене и донео вредну победу – 76:73.

У том моменту дворана ’’Александар Николић’’ је практично експлодирала. То је била награда и за свих 6.087 навијача у дворани који су били веома битан фактор ове победе пружавши безрезервну подршку.

Браун је био и најефикаснији актер утакмице са 19 поена и шест асистенција, а бриљирао је и капитен Бранко Лазић који је меч завршио са 14 кошева.

Кошаркаши Црвене звезде мтс ушли су са великом енергијом у меч. Гранитна одбрана оставила је Валенсију на свега четири поена за пет минута игре па је предност захваљујући већ поменутој дефанзиви и сјајној роли Бранка Лазића износила седам поена – 11:4.

Уследио је прекид из техничких разлога, односно квара на семафорима и конзоли на записничкој табли које обезбеђује дворана ’’Александар Николић’’. Прекид никако није одговарао црвено-белима који су изгубили енергију са почетка и то је Валенсија искористила тако што је након две узастопне тројке смањила заостатак на пола коша, а затим и изједначила са линије пенала. Серију ривала прекинуо је Чарлс Џенкинс – 17:15.

Ипак, до краја прве деонице Валенсија је прешла у вођство – 17:19.

У другој деоници играло се кош за кош, са добрим одбранама на обе стране паркета. Дуга пауза оставила је трага на ритам утакмице и на енергију у дворани. Црвено-бели су трагали за ритмом, правили су грешке и дозволили Валенсији да два минута уочи краја деонице има четири поена предности. Тада је уследила важна тројка Огњена Добрића – 33:34. До краја деонице је Валенсија поново стекла четири поена предности – 37:41.

Почетак треће деонице донео је велику енергију у редовима црвено-белих, али и на трибинама, налик ономе на почетку. Добра одбрана, али и поени Борише Симанића, Џејмса Гиста вратили су црвено-беле у егал 41:41. Лоренцо Браун је узео кључ ритма у своје руке, убрзао је игру и то је пријало Звезди. Тројка Бранка Лазића, поени Лоренца Брауна у транзицији, асистенција за Гиста и све то праћено невероватном одбраном Чарлса Џенкинса који се и наградио поготком уз фаул. Црвена звезда се захуктала и дошла до двоцифреног вођства на нешто више од 13 минута пре краја – 58:47.

У последњи квартал црвено-бели су ушли са девет поена предности – 60:51, али два лоша напада донели су Валенсији украдене лопте и прилике за контру које су резултовале серијом 8:0. Валенсија је пришла на само два поена заостатка – 60:59. Тада је важну тројку погодио Били Берон – 63:59. Међутим, Дубљевић је вратио истом мером, а потом погодио још једну – 63:65.

Велика борба је виђена у наставку. Чврста одбрана је чувала Звезду у егалу, али је константно мало недостајало да изабраници Драгана Шакоте преузму вођство. Међутим, великом борбом дошли су у ситуацију да шутирају за победу. Одговорност је преузео Лоренцо Браун и донео својој екипи победу.

Црвена звезда мтс – Валенсија 76:73 ( 17:19, 20:22, 23:10, 16:22)

Црвена звезда мтс: Кузмић, Човић, Браун 19 (6ас), Давидовац, Лазић 14, Фаје 4 (8ск), Берон 8, Кузмић 3, Гист 6, Џенкинс 9, Симанић 4, Оџо 9.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE нов 29, 2019 at 14:43

pohvale za borbenost i zelju i ne bi mi bilo krivo i da smo slucajno izgubili ali su se svi zaista borili lavovski i treba da budu nagradjeni..i sve pohvale za publiku

Reply
Nenad Popo ic нов 29, 2019 at 07:29

Srecna pobeda i apsolutno ne treba padati u euforiju, jer se i sinoc videlo da dosta skripi. Treba sacekati i videti sta ce Sakota da uradi. Ne dopada mi se sto onaj nesretni Gavrilovic, stalno skace, suflira, nekako mi taj Sakota deluje nesigurno, ali treba mu dati vremena, pa da vidimo… Secam se kada je prvi put bio u Zvezdi, nista nije pokazao, a i u reprezentaciji je bio nula. Daj Boze, da sada bude bolje kod nas. Mi i dalje nemamo tecnu igru, ali ipak ima nekog pomaka i mislim da bez obzira na sve, ova ekipa sa svakim moze da igra. Tek sada se vidi koliko su bili glupi porazi od Makabija i narocito Asvela, a vidimo da sve ekipe u Evroligi igraju dosta promenjivo i da svako, svakoga moze da pobedi. To treba iskoristiti, jer ko zna kada cemo opet u Evroligu…? Gist uzasan, deluje mi da se coveku ne igra, a mozda mu je ovo i limit. Kako je lepo kada nema mladjeg Covica puno na parketu, oseti se pozitiva. I prosli put sam napisao, dobar je decko i lepo vaspitan, ali nije za ovaj nivo kosarke, pa cak ni za Aba ligu ove godine. Ako bi se tata urazumio u vezi sina, sve bi bilo bolje, jer sta ako se ne daj Boze, Lorenco povredi, ko ce da igra na pleju. Ni on nije nesto, ali kakav je, takav je, nesto igra. Pod hitno nekog novog pleja ili povuci Radanova. Sakota je dosao na mala vrata, jer jedino je preko nas mogao da vidi Evroligu, ali ne sme protiv gazde, pa ce tako i on drzati sina u ekipi. Nadajmo se boljem! Veliki pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
Mangup нов 29, 2019 at 16:22

Najbolje Čović tebe da angažuje pošto ti očigledno sve znaš i veliki si stručnjak. Bravo Zvezdo- puna podrška treneru i ekipi!

Reply

Leave a Comment